Hlavní obsah

Ve Švýcarsku staví hotel se sjezdovkou na střeše

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omrzely se vám už klasické sjezdovky? Ve Švýcarsku začali v srpnu stavět hotel, který bude mít sjezdovku přímo na střeše. Primárně má sloužit samozřejmě k lyžování, podle architektonické společnosti Bjarke Ingels Group (BIG) ale symbolizuje i spojení vnitřku a vnějšku. Otevřeno by mělo být v roce 2020, napsal server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Hotel by se měl hostům otevřít v roce 2020.

Článek

Hôtel des Horlogers vyroste ve Vallée de Joux asi hodinu jízdy od Ženevy a bude sousedit s muzeem zasvěceným švýcarskému výrobci hodinek, značce Audemars Piguet — muzeum rovněž navrhne společnost BIG.

Střecha, představující nejzajímavější prvek stavby, má podle společnosti symbolizovat spojení vnitřních a vnějších prostor, ale také vztah mezi lokálními obyvateli a hosty. „Když byl projekt ještě v plenkách, propadli jsme myšlence, že vybudujeme střechu, která bude reflektovat topografii oblasti, budova bude v podstatě zasazená do svahu,“ uvedl pro CNN Daniel Sundlin z BIG.

Foto: Profimedia.cz

Hned pod hotelem leží běžecká stopa, na kterou sjezdovka naváže.

Uvnitř hotel nabídne mimo jiné dvě restaurace, bar, prostory pro wellness nebo i konferenční centrum. Podle Sundlina má ale budova evokovat spíše dům pro hosty než klasický hotel.

Ze střechy budou moci lyžaři, resp. běžkaři, vyrazit ihned dál. „V podstatě hned před budovou je místní běžecká stopa. Takže v zimě zkrátka vyjedete z hotelové chodby na střechu, nazujete lyže, sjedete kopeček a můžete ihned vyrazit dál do okolí,“ vysvětluje Sundlin. „Nazout lyže skoro bezprostředně po opuštění pokoje je úžasný způsob, jak si oblast prohlédnout,“ dodává.

Foto: Profimedia.cz

Model finální podoby hotelu

Hotel do krajiny ale zapadne i v létě, to bude totiž střecha pokryta trávou a bude se takříkajíc snažit splynout s okolím. Pokud vše půjde podle plánu, mohli by už v roce 2020 dorazit první hosté.

Reklama

Výběr článků

Načítám