Hlavní obsah

Tisíce Čechů zaskočily v bulharském letovisku přívalové deště

Novinky, fis

V noci z úterý na středu se nad jižním pobřežím Bulharska přehnala bouře s přívalovými dešti, které zasáhly populární Primorsko včetně jeho okolí. Voda proudila ulicemi a zatekla i do některých ubytovacích zařízení. Od středy už v oblasti neprší, voda postupně odtekla do moře.

Foto: Profimedia.cz

Bulharské Primorsko

Článek

Čtvrteční počasí je slunečné a teplota v Primorsku vystoupala hned ráno nad 25 stupňů Celsia. Ještě včera byli však od brzkého rána v pohotovosti delegáti i personál ubytovacích zařízení. Zjišťovali následky škod způsobených několikahodinovým silným nočním deštěm.

Bouřka způsobila také rozvodnění řeky Ropotamo na sever od Primorska, v jehož důsledku byla dočasně uzavřena část silnice č. 99. Trasa z Primorska do Burgasu tak byla vedena objížďkou přes Jasnu Poljanu. Už ve středu večer došlo k nápravě a silnice byla opět otevřena.

„Podle aktuálních informací od kolegů na místě měly některé hotely ve středu ráno problémy s výpadky elektřiny nebo přívodem teplé vody, ale už je vyřešily, případně dořeší během dneška. Jižní pláž se uklízí, na severní se lidé normálně koupou,“ řekl Novinkám marketingový ředitel CK Alexandria Petr Šatný.

Mokro rychle vysychá

Tvrzení, že hotelové služby na místě už nejsou omezeny, potvrzuje také mluvčí CK Fischer Jan Osúch: „Největším problémem byla zaplavená hlavní silnice, ale ta už je v provozu. Klientům bylo zajištěno kompletní stravování a veškeré potřebné služby. Žádné stížnosti od turistů nemáme.”

Jen CK Alexandria má v současné chvíli na místě okolo 2500 klientů. „Štěstí bylo, že voda přišla z nebe, takže nebyla znečištěná. Výhodou je také možný odvod vody do moře, to řešení situace výrazně urychluje. Prostory, do kterých zateklo, teď musí pouze vyschnout,“ uzavřel Šatný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám