Hlavní obsah

Opilý turista si spletl sjezdovku s ulicí. Místo do hotelu vystoupal na horu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S alkoholem to krapet přehnal estonský turista známý pouze jako Pavel. Poté, co se opil v jednom z barů italského střediska Cervinia, rozhodl se jít do hotelu, ale vyrazil na opačnou stranu. Sjezdovku si spletl se zasněženou ulicí a podařilo se mu zdolat jednu z tamních hor a najít útočiště v baru na jejím vrcholu, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

K úsměvné příhodě došlo v italském středisku Cervinia, které sousedí se švýcarským Zermattem.

Článek

Estonci, kterému je přes 20 let, se podařilo vystoupat po jedné relativně strmé sjezdovce nazvané Ventina. Zasněžený svah považoval v alkoholovém opojení za ulici. Někdy mezi druhou a třetí hodinou ráno, kdy byl ještě stále na cestě, spatřil na horizontu restauraci Igloo, jež se nachází na vrcholu hory v nadmořské výšce 2400 metrů.

Vyzbrojenému pouze klíčem k vlastnímu hotelovému pokoji se mu podařilo proniknout dovnitř a najít v restauraci útočiště na noc. Ráno ho objevil personál. Z nabídky prý vypil dvě lahve vody, zřejmě aby utišil kocovinu, a spal na lavici pokryté polštáři.

Ztraceného turistu už mezitím začaly hledat záchranné složky, včetně hasičů, policie a dronů. Lokální policie uvedla, že mladíkovi nehrozí kromě pokuty žádný postih.

„Měl štěstí. Není totiž taková zima,“ komentoval úsměvnou situaci majitel restaurace Alessandro Zavattaro. Estonec Pavel, který se ke své příhodě zatím nevyjádřil, měl nicméně skutečně štěstí. Minulý týden lavina ve Švýcarských Alpách zabila tři lyžaře u ledovce Aletsch, který leží nedaleko italských hranic, píše Independent.

Reklama

Výběr článků

Načítám