Hlavní obsah

OBRAZEM: V pražské zoo to žije, i když některá zvířata spí zimním spánkem

Novinky, kaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mohlo by se zdát, že v době, kdy spí zvířata zimním spánkem, se ani v zoo nic neděje. Právě naopak, například v té pražské, v Troji se každý týden konají akce pro děti a školy a vypravují se speciální večerní prohlídky, díky nimž se zájemci mohou dozvědět více o tom, co dělají zvířata po setmění. Například medvědí výběh čeká o víkendu významná změna.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Sup hnědý v pražské zoo

Článek

V sobotu 14. února se rozroste rodinka ledních medvědů o ročního samečka Toma, jenž bude dopraven do Prahy z brněnské zoo. Jedná se o názorný příklad spolupráce zoologických zahrad při chovu ohrožených druhů.

.: Tučňáci v pražské zoo

Bill a Tom jsou první medvědí sourozenci odchovaní v Brně přirozenou cestou. Narodili se v listopadu 2007, Tomův bratr Bill poputuje do německého Gelsenkirchenu. Tom bude nejdříve v karanténě v zázemí medvědince, a pokud budou veškerá nezbytná vstupní vyšetření v pořádku, budou moci chovatelé začít se zapojením Toma do venkovní expozice, kde by prostor obýval společně s Bertou. 

Školy se mohou zapojit do kampaně ohledně návratu zvířat do přírody

Po úspěšných kampaních minulých let, kdy mnoho zájemců začalo společně se zoo Praha bojovat za záchranu nosorožců, ostrova Madagaskar a obojživelníků, vyhlásily evropské zoologické zahrady na rok 2009 novou kampaň.

.: Orel bělohlavý

Její náplní tentokrát nejsou živočichové z dalekých krajů ani malé nenápadné žáby. Letošní kampaň se týká zvířat, která jistě dobře znáte. Vlk, medvěd nebo rys jsou šelmy, se kterými jste se možná setkali jen v pohádkách. Přesto jsou to zvířata, která do naší přírody vždycky patřila, a teď mají možnost se vrátit.

Procházka po pavilonech i venkovních expozicích

Malé i velké návštěvníky samozřejmě nejvíce láká pavilon Indonéská džungle s vodopádem, opicemi, rybami i simulovaná noční ztmavená expozice se zvířaty žijícími především v noci. Gorilí rodinka nás uvítá ve svém rozsáhlém gorilím pavilonu, děti se mohou zhoupnout na lanech jako opice.

Většina šelem je schovaná v pavilonech, ale návštěvníky potěší, že nespí. Želvy, sloni, hroši také nespí, jsou k vidění ve vnitřních expozicích. Zubři, buvoli a kamzíci jsou k vidění venku.

.: Děti na provazové prolézačce před pavilonem opic

.: Indonéská džungle

.: Želva obrovská 

.: Slon indický

.: Plameňáci chilští a kubánští

Zájemci se mohou potěšit pohledem na krmení zvířat, Zoo Praha pořádá setkání u zvířat v konkrétní časy, v zimním období probíhá veřejné krmení pouze o víkendech.

10.00 Krmení hrabáčů, Africký dům
11.00 Krmení tučňáků
11.30 Setkání u goril
12.30 Krmení velbloudů
13.00 Krmení losů
13.30 Setkání u žiraf
13.30 Setkání u velkých želv
14.00 Krmení koní Przevalského
14.00 Setkání u šelem
15.00 Setkání u hrochů

foto: Karolina Zarzycká

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám