Hlavní obsah

Největší krokodýlí park v Indii může kvůli koronaviru skončit

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirus může položit největší krokodýlí park v Indii. Podle serveru Independent bude trvat nanejvýš čtyři měsíce, než turistické atrakci dojdou prostředky na nákup jídla pro zvířata, ale i k vyplácení personálu. Problém způsobily výpadky příjmů za prodej lístků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Park Madras Crocodile Bank, který se nachází asi 40 kilometrů od města Čennai, obvykle prodá kolem pěti milionů vstupenek ročně. Ty tvoří asi polovinu celkových příjmů. Od poloviny března je ovšem atrakce zavřená a není jasné, kdy bude moci opět otevřít a přivítat návštěvníky.

Kvůli nucené uzavírce během nejvytíženějšího letního období přišel park o miliony rupií, uvedl jeho ředitel Allwin Jesudasan. „Současná situace nám umožní být v provozu ještě další tři, čtyři měsíce,“ řekl šéf instituce, která je domovem více než dvou tisíců krokodýlů, aligátorů, ale i dalších plazů, ještěrů, hadů nebo želv.

Koronavirus má v Thajsku silný dopad i na slony

Koronavirus

„Personál dobrovolně souhlasil se snížením platu o 10 až 50 procent a veškeré naše aktivity jsme minimalizovali jen na ty klíčové,“ uvedl park na svých webových stránkách, kde se obrací o pomoc. Jaký bude případně další osud zvířat i zaměstnanců, pokud dojdou prostředky, není známo.

Park, jenž zabírá rozlohu o 3,44 hektaru, založil v roce 1976 americký expert na hady Romulus Whitaker, který proslul také svou konzervační prací. Za svou existenci instituce pomohla s rozmnožením pěti tisíců krokodýlů a je domovem 14 z 23 existujících druhů těchto plazů, z nichž tři jsou řazeny jako ohrožené.

Reklama

Výběr článků

Načítám