Hlavní obsah

Krásy rumunské podzimní krajiny zachytil laciným fotoaparátem

Novinky, mšv

Šest let pořizoval amatérský fotograf Alex Robciuc snímky rumunské Transylvánie. Jelikož neměl prostředky na kvalitní vybavení, chtěl dokázat, že i s levnějším zařízením se dají zachytit snímky, které budou mít atmosféru a budou za něco stát. Tématem se mu stala podzimní krajina, mnohdy kvůli správnému světlu vstával i velmi brzo ráno.

Foto: Profimedia.cz

Snímky krajiny pořizoval fotograf šest let.

Článek

Robciuc, který přes den pracuje v kanceláři, si vybral pro focení část Rumunska, ve které i žije. Transylvánie leží v samotném srdci země a je známá hlavně díky románu Brama Stokera o upírském knížeti Draculovi, jehož děj byl zasazen právě sem. Hrad Bran, který byl pro vznik díla inspirací, se nachází na hranicích Transylvánie a Valašska.

Svou sérii podzimní krajiny pořizoval celkem šest let, hlavní roli v ní hrají především světlo, barvy, mlha či slunce. Fotil ji na zrcadlovku, která ho tehdy vyšla spolu se základním objektivem na zhruba 6000 korun. Robciuc chtěl dokázat, že i bez dalšího mnohdy nákladného vybavení lze pořídit dobré snímky, protože vše je podle něj pouze o místu, času a světle.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli atmosféře vstával fotograf mnohdy i před pátou hodinou ráno.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie byly pořízeny hlavně na hranicích Transylvánie se župou Maramureš.

Snímky fotografa pocházejí konkrétně z malé části Transylvánie, která se nachází na hranicích se župou Maramuréš. „Abych zachytil místa v neopakovatelné atmosféře, velmi často jsem vstával před pátou hodinou ráno, abych se stihl dostat na vrcholy kopců ještě před východem slunce,“ řekl fotograf.

Reklama

Výběr článků

Načítám