Hlavní obsah

Druhé největší město v Mexiku legalizovalo sex na veřejnosti

Novinky, mšv

Město Guadalajara je považováno za jedno z nejkonzervativnějších v Mexiku. Přesto tamní radnice nyní přišla s něčím, co hovoří o přesném opaku. Obyvatelům totiž v podstatě povolila sex na veřejnosti a exhibicionismus, aby se strážníci, kteří údajně často řešili nemorální chování lidí na ulici, mohli soustředit na skutečně závažné zločiny, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

Město Guadalajara (ilustrační foto)

Článek

Radní města, které má zhruba 1,5 miliónu obyvatel, povolili lidem, aby si dokazovali lásku, jak se jim jen zamane. Tedy minimálně, dokud to nebude vadit samotným rezidentům a chování nenahlásí. „Sexuální kontakt nebo projevy exhibicionismu na veřejných místech nebo ve vozidlech na ulici budou považovány za správní delikt, pokud někdo z občanů podá stížnost na policii,“ uvedla v prohlášení radnice.

Guadalupe Morfin Otero, politik, který s návrhem přišel, se ohrazoval průzkumem mezi vysokoškolskými studenty, podle nějž zažilo 90 procent z nich nátlak od policie. Ta je na ulicích často obviňovala z nemorálního chování či exhibicionismu. A to nemuselo jít vůbec o sex. Zákonodárci proto doufají, že legalizování sexu na veřejnosti donutí policisty řešit poněkud závažnější zločiny, než jsou dva líbající se lidé na ulici.

Proti návrhu se postavily dvě politické strany, které radnici vyzvaly, aby se raději přímo soustředila na vymýcení korupce v policejních řadách. To je v Mexiku totiž jeden z nejzávažnějších problémů, společně s vysokým počtem vražd nebo činností drogových kartelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám