Hlavní obsah

Studia Universal v Los Angeles - zábava pro všechny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud již budete v LA, nemůžete vynechat návštěvu Universal Studios Hollywood, což je jeden z největších tematických zábavních parků v USA. Již od počátku své existence (byla založena 8. června 1912) nabízela filmová studia prohlídky pro veřejnost.

Foto: Michal Kužel America Tours

Universal Studia

Článek

Zakladatel parku Carl Leammle nabízel návštěvníkům jako bonus čerstvá vajíčka z farmy, jež tehdy byla součástí areálu. V roce 1927 vstoupil na scénu ozvučený film a hospodářství muselo být z „hlukových“ důvodů odstraněno, stejně tak i túry byly na čas zastaveny. Brány novodobých Universal Studios Hollywood se znovu otevřely v roce 1964.

Foto: Michal Kužel America Tours

Universal Studia

Park je tak velký a zábavy je tu tolik pro malé tak i věkem pokročilé návštěvníky, že doporučujeme si vyhradit rovnou celý den. Začněte okružní jízdou v otevřeném elektrobusu po exteriérech studia, která se nazývá Studio Tour. Návštěvníci mají možnost zblízka nahlédnout do kuchyně filmového průmyslu.

Elektrobusy, vybavené nejmodernějšími zvukovými a obrazovými systémy, projíždějí ateliéry a filmovými scénami. Jízda je plná nevídaných atrakcí. Ocitnete se tu v epicentru zemětřesení, tu se před vámi zřítí most, přižene se záplava. Zkrátka o zábavu není nouze.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Universal Studia

Kromě Studio Tour lze navštívit mnohé jiné atrakce a představení. Můžete se procházet mezi kulisami, které vám možná utkvěly v paměti z nějakého filmového trháku.

Těšit se tak lze třeba na 3D King Konga z dílny Petera Jacksona. Tento King Kong je největší 3D projekcí na světě o rozměrech 57 x 12 metrů. Celá se odehrává uprostřed džungle na tropickém ostrově.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Universal Studia

K další velmi známé atrakci patří Jurassic Park, ten je pro změnu plný dinosaurů. Jen tak si zde plujete na člunu po řece, necháte na sebe cákat vodu a zničehonic vás vyleká 15metrový Tyranosaurus Rex. Vše je zakončeno volným pádem do vody. Pro provoz této atrakce je používáno neuvěřitelných 5,6 miliónu litrů vody.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Universal Studia

Velmi oblíbenou atrakcí inspirovanou filmem či seriálem Simpsonovi je Krustyland, virtuální horská dráha, která byla vyhlášena nejlepší novou atrakcí pro rok 2008. Projedete na ní Springfieldem skrz na skrz. Vše je dokresleno originálními hlasy všech postaviček ze seriálu. Videoprojekce překonává čtyřikrát standard HD.

Pokud vás ani jeden z těchto filmů nikdy moc nelákal, můžete navštívit i atrakce inspirované Terminátorem či  Shrekem 4D, kdy celkový prostorový dojem dokresluje šplíchající voda, šimrající vzduch a hýbací sedačky.

Foto: Archiv

Universal Studia

Pokud se rádi bojíte, zkuste Mumii - vysokorychlostní horskou dráhu v pyramidě se speciálními efekty, řvoucím Imhotepem, padajícími skaraby a podobně.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Universal Studia

Ve vašem programu si určitě udělejte čas a zajděte si i na velkolepou show WaterWorld, kde výbuchů a speciálních efektů zažijete až až.

Foto: Archiv

Universal Studia

Při některé z dalších návštěv se můžete bát třeba v Domě hrůzy (House of Horrors), zhlédnout hudební Blues Brothers, NBC Universal Experience, plný filmových autentických rekvizit.

Pokud milujete zvířata, nezapomeňte zavítat na atrakci Universal’s Animal Actors. A kdyby vám to stále nestačilo, je tu Special Effects Stage. Tady se dozvíte tajemství, která stojí za natáčením vašich oblíbených filmových trháků.

Novinkou je Transformers Ride 3D - dokonalá vzrušující jízda příští generace, která stírá hranici mezi fikcí a realitou.

Foto: Archiv

Universal Studia

K zábavnímu parku Universal Studios těsně přiléhá promenáda Universal City Walk. Je tvořena ulicí obchodů a restaurací, barů, nočních klubů a kin. Jejich unikátní fasády navrhl v roce 1993 americký architekt Jon Jerde. Dnes je místo známé jako zábavní Mekka jižní části Californie.

Foto: Michal Kužel America Tours

Universal Studia

Kdy, kde, za kolik?

Park je otevřen denně. Aktuální otevírací dobu si před návštěvou ověřte pro jistotu na oficiálních stránkách. Doprava do Universal Studios je snadná, neboť přímo v areálu se nachází stanice červené linky metra Universal City.

Vstupenky do parku si kupte nejlépe již v předstihu na oficiálních stránkách studií. Lístek na jeden až dva dny koupíte za 89 dolarů, vstupenku zaručující přednostní vstup na všechny atrakce a představení pak za 129 -139 USD (dle sezony), VIP vstupenku pořídíte za 289 dolarů.

Autor: PaJa America Tours

Související témata:

Výběr článků

Načítám