Hlavní obsah

Jeden z padesáti lidí potká lásku svého života v letadle, tvrdí studie

Novinky, mšv

Nepotkali jste ještě dokonalý protějšek? Pak byste možná měli zkusit častěji létat. Studie britské banky HSBC totiž uvádí, že jeden z padesáti lidí potká svou životní lásku na palubě letadla. A zbylých 49 si v průběhu cesty většinou leze na nervy, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Létání už sice není většinou vnímáno jako něco romantického a elegantního jako kdysi, přesto se nedá vyloučit, že právě na palubě letadle nečeká ten pravý nebo ta pravá. Jak vyplynulo ze studie HSBC, více než polovina cestujících zapřede hovor se svými sousedy.

V letadle se ovšem nerodí jen milostné vztahy, ale i přátelství. Dokonce jeden ze sedmi pasažérů v letadle potká člověka, s nímž naváže dlouhotrvající přátelství. A zhruba 16 procent získá kontakty, které se jim hodí v práci. A jelikož dnes spousta vazeb vzniká na sociálních sítích, i tam se lze seznámit s ostatními pasažéry. Server CNN upozorňuje na aplikaci Inflighto, která má chat, jenž umožňuje nejen komunikaci cestujících s piloty, ale i se sebou navzájem. Tedy za předpokladu, že je v letadle Wi-Fi.

Chovat se společensky 

Ne vždy je ovšem komunikace nebo sdílení prostoru se spolupasažéry příjemnou záležitostí. Asi 48 procent z 2150 dotazovaných lidí uvedlo, že nenese dobře, když si cestující vedle nich během letu sundá boty. Dalším 65 procentům není po chuti, když je někdo v letadle hrubý k letuškám a stevardům a dalším 46 procentům vadí, když někdo přehnaně pije alkohol.

Pro cestující je také důležitý osobní prostor. Zhruba 37 procent dotázaných nesnáší, když některý z pasažérů zabere až moc místa v úložném prostoru nad sedadly, a 32 procentům vadí, když si dá někdo ruce na opěrky. Usnutí na něčím rameni nenese dobře 30 procent respondentů a chrápání 26 procent.

Ale pokud se budete chovat ukázněně, možná se ukáže, že někde v letadle sedí vaše spřízněná duše. Teď už jen zjistit, kterým ze 107 000 letů za den cestuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám