Hlavní obsah

Nejdelší eskalátor už jezdí. A asi vás nepřekvapí, v jaké zemi

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Střední Číně slavnostně otevřeli úchvatný vyhlídkový eskalátor, který proveze turisty po hoře nacházející se za městem En-š v místě zvaném En-š Grand Canyon. Zajímavá je na něm především jeho délka 688 metrů, která z něj činí nejdelší vyhlídkový eskalátor světa. Jak informoval deník People's Daily Online, cesta na něm trvá 18 minut.

Foto: repro Cnhubei.com

Eskalátor je opatřen střechou, která mu umožňuje relativně zapadnout do krajiny.

Článek

Přibližně až 7300 lidí za hodinu může vstoupit na rekordní eskalátor, který směřuje z vrcholu turistické atrakce níže do údolí. Eskalátor byl otevřen přesně v době národního svátku a turisté stáli zástupy, aby mohli vyzkoušet nový způsob dopravy.

„Druhou fázi eskalátoru jsme otevřeli 1. října. Je ideálním způsobem, jak si prohlédnout horu cestou dolů. První fáze eskalátoru byla otevřena již v květnu roku 2011. Měřila přesně 288 metrů,” informoval mluvčí projektu.

„Mezi prvním a sedmým říjnem navštívilo turisticky populární místo 150 000 turistů a 70 000 z nich využilo eskalátor. To číslo je vyšší, než jsme původně očekávali,” dodal mluvčí.

Okolo vysadili rostliny

Eskalátor je prý vyroben z místních udržitelných zdrojů a hned po jeho dostavění byly v jeho bezprostředním okolí vysazeny rostliny, které mají pomoci jeho zapadnutí do krajiny.

A jaké jsou první odezvy na sociální síti Weibo, která je čínským ekvivalentem Facebooku? Jeden z turistů napsal, že cesta po eskalátoru mu trvala paradoxně déle než lidem, kteří šli po běžném schodišti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám