Hlavní obsah

Cestování vlaky lidem v létě zlevní sedmidenní jízdenka

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní novinkou Českých drah (ČD) pro nadcházející prázdninovou sezónu je sedmidenní Jízdenka na léto. Půjde s ní cestovat všemi vlaky ČD, ujet libovolný počet kilometrů a kdekoliv vystoupit a znovu nastoupit do jakéhokoliv pravidelného spoje.

Foto: Profimedia.cz

Se sedmidenní jízdenkou lze podnikat výlety bez omezení.

Článek

„Reagujeme tak na větší zájem lidí o domácí aktivní dovolenou. S touto jízdenkou budou moci podnikat výlety prakticky bez omezení. Není limitována ani množstvím zastávek v atraktivních turistických oblastech,“ zdůraznil Michal Štěpán, člen představenstva ČD, odpovědný za osobní dopravu.

Základní cena je 790 korun, majitelé slev budou mít jízdenku za 690 korun

Předprodej Jízdenek na léto začal v pondělí. Bude je možné používat od 1. července do 31. srpna. Základní cena sedmidenní jízdenky je 790 korun, ale majitelé karet ISIC a platných slevových aplikací na In Kartách ČD ji budou mít za 690 Kč.

Varianta i na dva týdny

Využít cestující mohou i už dříve nabízenou čtrnáctidenní variantu této jízdenky, která stojí 1190 Kč, zlevněná 990 Kč. České dráhy pro léto chystají i další speciální nabídky. Například zlevněné jízdenky pro cesty na některé hudební festivaly i až pětinovou slevu pro vstup do historických objektů a na výstavy.

Možnost vzít si s sebou do vlaku jízdní kolo rozšíří ČD už na 6500 spojů. „Obliba přeprav jízdních kol ve vlacích je tak velká, že jsme připravili na několika tratích i speciální výletní cyklovlaky,“ sdělil Štěpán.

Jak upřesnil, cena za přepravu jízdního kola je stanovena podle vzdálenosti v několika pásmech. Pohybuje se od 30 Kč při vzdálenosti do padesáti kilometrů až po 75 Kč při cestách nad 351 kilometrů.

V mezinárodní dopravě mimo Slovenska je cena za přepravu kola pro celou trasu 10 eur (276 Kč) a na Slovensko v přímém vlaku tři eura (83 Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám