Hlavní obsah

Tipy na stylovou výbavu pro hravý jarní piknik

Novinky, tnk

Počasí už pomalu dovoluje tu a tam vyrazit na první piknik a užít si krásného dne v náruči přírody, a tak pro vás máme tipy na výbavu, která takový pobyt venku zpříjemní a díky které si maximálně užijete zábavu s přáteli. Takový piknik s venkovními hrami a kvalitním vybavením opravdu stojí za to.

Článek

Klasický koš na piknik je proutěný a má odklopitelné víko, moderní koše ale vypadají často úplně jinak. Zajímavý je třeba koš ve tvaru lékařského kufříku nebo piknikový batoh pro turisty. Piknikový set uvnitř by měl obsahovat sklenice (plastové nebo skleněné), talíře, sůl i slánku, ubrousky a také příbory.

Kvalitnější piknikový koš přijde cca na 2000 Kč.

FOTO: Novinky.cz, www.bluerent.cz, DEL

Cestovní piknikové batohy většinou obsahují lehké plastové nádobí. I to ale může být vkusné, zaměřte se na uměřené provedení. Batohy pořídíte cca za 900 Kč.

FOTO: Novinky.cz, Crossman, Rivera, Lester, Benson, DELA Company s.r.o.,

Plastové nádobí se vyplatí výletníkům, ale opravdový gurmán by neměl dát dopustit na porcelánové nádobí a na skleněné sklenice na šampaňské.

Kvalitnější piknikové koše obsahují talíře z porcelánu. Takové vybavení se hodí pro opravdu romantický piknik.

FOTO: Paul Bocuse

Početnější rodina ocení třeba pečící plech s víkem, díky kterému koláč zůstane déle čerstvý a bude se lépe přenášet nebo i chladicí tašku či box, kam můžete umístit nejen lahve s vodou nebo vínem, ale třeba i podomácku vytvořené nanuky.

Hodí se i papírové kelímky (29 Kč/18 ks), poklop na potraviny (cca 130 Kč) nebo tvořítka na zmrzlinu (cca 50 Kč).

FOTO: Novinky.cz, IKEA

Tipy pro cyklistický piknik

Milovníci výletů na kole možná ocení piknikovou tašku s odepínací chladicí taškou na láhve.

Chladicí taška s izolovanou hlavní přihrádkou s hliníkovou povrchovou vrstvou má vyjímatelný držák na tři láhve o objemu 1,5 l (cena cca 350 Kč).

FOTO: Tchibo

Taška by měla mít chladicí přihrádku, místo na nádobí a příbory, většinou obsahuje i dvě prostorné boční přihrádky a kapsu na zip, případně i deku nebo alespoň praktický úchyt pro její upevnění.

Tipy na zábavu v přírodě

Pokud si chcete pobyt v přírodě ještě zpestřit nějakou hrou, tak zkuste pétangue. Jde o populární francouzskou hru, ve které se družstva snaží umístit koule co nejblíže k cíli, který tvoří dřevěná kulička, tzv. prasátko.

K této hře budete  potřebovat sadu hracích koulí, kterou koupíte třeba v praktickém kufříku.  Pétanque se dá hrát prakticky na jakémkoliv povrchu, čím je terén zajímavější, tím zajímavější je i hra. Do přírody je hra jako stvořená. Výhodou je, že je určena pro všechny věkové kategorie a mohou ji hrát i mnozí tělesně postižení.

Praktická taška na piknik (cena 1300 Kč).

FOTO: Kare,

Netradiční zábavou v přírodě, která se poslední dobou těší čím dál větší popularitě je i tzv. geocaching, o kterém se více dočtete zde

Děti si zase můžou zahrát klasicky kuličky nebo třeba frisbee. Takový piknik pak bude oslavou radostí života a určitě na něj budete rádi vzpomínat.

Reklama

Související články

Polštářky k dekoraci i pro domácí piknik

Polštářek je nejen praktickým interiérovým doplňkem, ale může být i skvělou dekorací. Stačí vybrat trendy barvu, zajímavý potisk a dbát na kvalitu provedení....

Výběr článků

Načítám