Hlavní obsah

Stylový pokoj dotvoří funkční interiérové doplňky

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aby měl váš domov styl tak je třeba, abyste jeho designu věnovali pozornost a doplňky vybírali opravdu pečlivě. Ne každý má ale dost prostoru, a tak vám přinášíme tipy na takové dekorace, které nejen skvěle vypadají a jsou výraznými interiérovými solitéry, ale také dobře plní svou funkci. Dát svému domovu jiskru není těžké.

Článek

Nejprve si ujasněte, co by ve vašem pokoji mělo být dominantní, podle barvy dominantního předmětu pak laďte ostatní dekorace tak, aby byly v podobném barevném tónu a ve stejném tvarovém stylu.

.: Zkuste zvolit jako dekorační dominantu pokoje několik stejných prvků - třeba stejné truhly různých velikostí (Round 9 990 Kč/set). foto: Kare

Zajímavou dominantou vašeho pokoje se stane masivní předmět, který bude barevně vyčnívat v interiéru. Ve světlém pokoji zaručeně zaujme masivní černá váza, v zeleném pokoji zaboduje sytě červená stolička.

Komplementární barvy zaručí, že předmět vynikne

Vyzkoušejte komplementární barvy - když je umístíte vedle sebe, tak se jejich sytost opticky zvýrazní (červená - azurová, červená - zelená, žlutá - modrá). V interiéru na sebe tak upoutají víc pozornosti. Stačí tak, aby jste měli doma jeden opravdu unikátní předmět a pokoj hned dostane styl.

.: Velkou výraznou vázou v interiéru určitě zaujmete (Ovation 349 Kč).). foto: IKEA

Co také určitě zaujme jsou nevšední tvary, pořiďte si něco, co tu ještě nebylo. Neobyčejný nábytkový kus pak vynikne a zaujme sám, aniž byste ho museli v prostoru zdůrazňovat. Zkuste třeba poličku, která je cik-cak..: Dodejte styl i obyčejné stěně s nevšední poličkou, která se skvěle hodí na uložení CD (Lack 599 Kč). foto: IKEA Vsaďte na neotřelý koncept výrobku, a pokud máte ostatní barvy v bytě fádní, popusťte trochu uzdu a vyzkoušejte i sytější barvy. Zajímavým tipem jsou třeba barvy zvýrazňovačů a "jedovaté" anylinkové barvy, takové kreace dodají vašemu domovu život..: Barvy do interiéru patří, bez nich bude váš domov nevýrazný (design Kang Chul Min). foto: red-dot.de

Objevit zajímavé a výrazné interiérové kusy, které vyniknou i budou sloužit svému účelu není jednoduché, je třeba se vyhnout nevšedním tvarům, které jsou na úkor funkčnosti. Zajímavé kusy se ale dají objevit a když už něco opravdu skvělého najdete nebo si zamilujete, nechte to v prostoru zazářit. A jaké jsou světové trendy ve stylu interiérů pro letošní rok? To se dozvíte zde.

Reklama

Související články

Štuk jako moderní imitace mramoru

Vápenec a prach z rozdrceného mramoru - tahle směs dokonale imituje pravý mramor. Benátský štuk si oblíbili už v antice, ale i dnes má velkou přednost -...

Výběr článků

Načítám