Hlavní obsah

Vánoční výzdoba domu se stala pro sousedy doslova noční můrou

Novinky, Jana Nesvadbová

Vánoce mají být svátkem klidu, míru a vzájemného porozumění. Málokoho by proto asi napadlo využít právě vánoční výzdobu k pravidelnému vytáčení sousedů. Přesně tuto myšlenku ale pojali a realizovali manželé Lyn a Michael Farnesovi z Východního Sussexu ve Velké Británii. Podle svých slov proměňují o Vánocích pravidelně předzahrádku svého domu v malou Zemi zázraků. Pro sousedy však v přeplácanou, kýčovitou, blikající noční můru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Za vánoční výzdobu už rodina utratila dohromady v přepočtu necelých 300 tisíc korunVideo: AP

 
Článek

Vše začalo před 16 lety, kdy se poprvé rozhodli své sousedy poškádlit tím, že svou předzahrádku zaplnili velkým počtem vánočních dekorací, a nezůstali samozřejmě jen u několika řetězů. Na zasněženém prostranství se vyrojily desítky sněhuláků všech velikostí, Santa Clausové, srnky a koloušci, stříbrní sobi a vůbec vše, co si jen milovník kýče dokáže představit.

Sbírka vánočních ozdob a blikajících světelných nápisů a obrázků vznikala postupně, každý rok přibyly nějaké nové svěží kousky, které sbírku Farnesových rozšířily.

Do současné doby manželé údajně utratili za nákup všech předmětů, ale také za účty za elektřinu, okolo 10 000 liber, což je v přepočtu téměř 300 000 korun. Na zahradě i na domě jim letos svítí už na 20 000 světélek.

Dům ve městě Hove díky své výzdobě může směle soutěžit o titul nejbarevnější a nejblikavější obydlí v zemi, uvádí agentura AP. Pokud se však lidé v sousedství „provinili” jen tím, že mají dobrý vkus, je téměř jisté, že v jejich očích má ona záplava vánočních dekorací už dávno zcela jiný titul – čiré zlo.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Vánoční přehlídka betlémů na Novinkách

Máte také doma svůj rodinný betlém? Rádi byste se s ním pochlubili? Pošlete nám jeho snímek a třeba i připište příběh, který se k němu váže! Na Štěpána připravujeme článek, v němž ty nejhezčí betlémy rádi představíme. Bude tam i ten váš?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám