Hlavní obsah

Servírovací stolky nesmí chybět v žádné domácnosti

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Servírovací stolky jsou neocenitelnou pomůckou při stolování. Přivážíme na nich jídlo a pití všude tam, kde máme oddělenou jídelnu nebo obývák od kuchyně.

Foto: IKEA (2x)

Flytta — kuchyňský servírovací stolek z nerez oceli (3490 Kč) poskytuje dodatečný úložný a pracovní prostor. Kolečka jsou s brzdičkou pro vysokou stabilitu.

Článek

Užiteční pomocníci na kolečkách pomáhají nejen během stolování. Mohou sloužit i jako odkládací plocha pro noviny, časopisy, knihy, hry, hračky a jiné věci. Stejně tak mohou být zajímavým doplňkem baru.

Foto: BOCONCEPT

Pojízdný servírovací stolek, kde slouží horní deska zároveň jako tác, bílý a černý lak, 8360 Kč.

K podobným účelům využijeme také univerzální, lehce přenosné a subtilnější stolky. Praktické jsou sady dvou i tří různě velkých stolečků, které se dají složit i rozložit podle potřeby.

Foto: LIGNE ROSET

V moderních interiérech se uplatní Tea Time odkládací stolek – základna chrom, top přírodní dub, růžový nebo šedočerný lak, cena 19 964 Kč.

Dostatečný je výběr servírovacích stolků moderních, retro i stylových. Pozadu nejsou ani jejich tvary a materiály. Ke klasice patří kulaté servírovací stolky na kolečkách z masivu, i když moderní jsou kombinace kovu se sklem, hodící se do všech interiérů.

Foto: IKEA

Raskog je servírovací vozík v tyrkysovém provedení (1290 Kč), jehož pevná konstrukce a čtyři kolečka usnadňují přesun kamkoli.

Výjimkou nejsou ani designové stolky z čirého barevného plastu s akrylátovými rámy. Oblíbené jsou tzv. pojízdné kuchyňské regály, kam naskládáme mnohem víc věcí i pochutin.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak poznáme zdravou židli

Základem zdravého sezení je ergonomická židle, která neubližuje našemu zdraví při krátkodobém či dlouhodobém používání. Jak taková správná zdravá židle vypadá?

Dům, kterému vládne příroda

Mladý pár s malým synkem si pro život vybral dům s velkou zahradou a v blízkosti lesů. Aby té přírody nebylo málo, odráží se také v celém interiéru jejich...

Výběr článků

Načítám