Hlavní obsah

Kuchyňské pomůcky na přípravu lahodných čokoládových hodů

Novinky, tnk

Čokoláda - spousta z nás bez ní nemůže žít, dodává nám energii a navozuje pocit lásky, když máme pocit, že nás nikdo nemá rád. Druhy čokolády jsou velmi rozmanité, každému chutná něco trochu jiného, nechte se proto inspirovat pomůckami do kuchyně, pomocí kterých vyrobíte netradiční i klasické druhy lahodných čokolád.

Článek

Pokud pro vás není vaření nutným zlem, tak si můžete zkusit vyrobit čokoládové pralinky. Díky skvělému pomocníkovi na výrobu čokolády a pralinek si nejprve podle receptu vyrobíte čokoládu v přístroji, a poté ji nalijete do formiček, které pak necháte ztuhnout v chladničce.

Čokoládová fontána je pro opravdové labužníky

Po ty, kteří si ale chtějí užít opravdové čokoládové orgie, jsou stvořené čokoládové fontány, pomocí napichovátek v nich můžete máčet jakékoliv ovoce, nebo si nechat polít zmrzlinu.

.: Čtryřpatrová fontána s čokoládou (2900 Kč).foto: Nostalgia Electrics

Zkuste něco nového a do rozehřáté čokoládové hmoty přidejte trochu chilli. Čokoláda s chilli je čím dál více oblíbená a je to doslova nápoj lásky, je to velmi exotická kombinace, budete ale překvapeni, jak dobře k sobě obě chuti půjdou. Napříště můžete opět experimentovat a v čokoládovém kotlíku nechat povařit třeba anýz, skořici nebo vanilku.

.: Litinové Fondue - nechte v něm vařit čokoládu a namáčejte do ní banány, jahody nebo dílky broskví.foto: Carlo Gianni

Horkou čokoládu si nejlépe vychutnáte v menších širších šálcích. Lahodné aroma čokolády se tak v nich bude hojně uvolňovat.

.: Šálky na čokoládu - ideální na popíjení čokolády s chilli ve dvou.foto: Guzzi

Zvolte šálky se silnějšími stěnami v krémové, béžové, čokoládové nebo smetanové barvě. Aby byla vaše čokoláda opravdu profesionální, tak na ní zkuste vytvořit i ornament. Podaří se vám to díky zásobníku s hořkým holandským kakaem (to má nejsytější barvu) a formami, které podržíte nad šálkem.

.: Zdobítko na nápoje - ozdobíte je díky němu těmito motivy: srdíčkem, veselým obličejem nebo obrázkem šálku.foto: Leopold

Užijte si čokoládové orgie a pusťte se do jejich výroby, jistě vás to bude bavit.

Reklama

Související témata:

Související články

Digestoř - design a funkčnost v jednom

Digestoře jsou neodmyslitelnou součástí varného centra. Zbavují kuchyň nežádoucího pachu a páry vznikající při přípravě pokrmů. Zajišťují cirkulaci a kvalitu...

Výběr článků

Načítám