Hlavní obsah

Zemřel designér vozů Ferdinand Alexander Porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salcburk

Automobilový designér Ferdinand Alexander Porsche, potomek slavné rodiny, ve čtvrtek ve věku 76 let zemřel v rakouském Salcburku. Informoval o tom portál ovb-online.de.

Foto: Profimedia.cz

Ferdinand Alexander Porsche

Článek

Porsche, který zastával post čestného předsedy dozorčí rady automobilky Porsche, byl autorem známého modelu 911. Ten patřil k nejúspěšnějším modelům v automobilové historii.

"Jako tvůrce Porsche 911 založil v našem podniku kulturu designu, kterou jsou naše sportovní vozy až do současnosti ovlivněny," řekl předseda představenstva automobilky Matthias Müller.

Ferdinand Alexander Porsche byl vnukem Ferdinanda Porsche, který proslul nejen jako zakladatel slavné továrny Porsche, ale také jako tvůrce kultovního vozu Volkswagen Brouk.

Ferdinand Alexander Porsche se narodil v roce 1935 ve Stuttgartu, sídelním městě automobilové továrny. Byl nejstarším synem Ferdinanda Antona Ernsta Porsche, přezdívaného Ferry. V roce 1972 automobilku opustil a založil návrhářskou kancelář Porsche Design Studio.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám