Hlavní obsah

Nový McLaren prý bude auto pro každý den

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud někdo chce McLaren, musí si počkat hodně dlouhou dobu, než mu za neuvěřitelné peníze auto udělají. To McLaren Grand Tourer bude o něco levnější, méně ultimativní a také by se měl vyrábět mnohem rychleji.

Foto: McLaren 3x

McLaren Grand Tourer

Článek

McLaren ví, že jeho auta jsou špičková. Ovšem také má problém s tím, že se musí spokojit jen s omezeným počtem zákazníků, a ti, i když jsou extrémně movití, přece jen mohou utratit jen určité množství peněz. Víc zákazníků znamená víc peněz. Navíc spousta z nich chce auto na každý den. Nebo alespoň na víkendy. To třeba McLaren 570S je spíš na okruhy.

Foto: McLaren

McLaren 570S Coupé (2015)

A tak už 30. dubna shodí kamufláž nový model Grand Tourer. Ano, bude to auto pro komfortní, i když stále sportovní jízdu. Pod kapotou bude přeplňovaný vidlicový osmiválec, a ten zajistí, že výkonu bude stále dost. V jakékoli situaci.

Foto: McLaren

McLaren Grand Tourer

Auto bude tradičnější. Bude se spíš podobat Ferrari nebo podobným druhům vozidel než speciálům, jakých je v současném portfoliu britské značky aktuálně plno.

Teď auto míří po vlastní ose ze španělského vývojového centra v Barceloně do britského výrobního centra ve Wokingu, aby dokázalo, že i McLaren je auto pro používání na dlouhé trasy (zde přes 1600 km). Samozřejmě že k tomu bude zapotřebí i nějaké vybavení. S sebou si tedy posádka veze vše, co potřebuje - v kufru auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám