Hlavní obsah

Mitsubishi Lancer v Evropě ještě letos

Novinky,

Nový Mitsubishi Lancer, který byl představen tento týden v Detroitu, bude v Evropě uveden ještě letos. Zatím bude v nabídce s dvoulitrovým zážehovým čtyřválcem a známým turbodieselem 2.0 TDI z produkce VW.

Článek

Mitsubishi intenzivně pracuje na svém vlastním turbodieselovém agregátu, který by měl splňovat emisní limity Euro 5. Jeho příchod je však očekáván na rok 2010.

Jejich splnění je však spíš druhotným problémem, protože motor musí splňovat především nejpřísnější limity v USA, jež vyžadují extrémní redukci oxidů dusíku NOx. Proto bude muset mít agregát jak klasický katalyzátor, tak i odlučovač pevných částic a redukční katalyzátor NOx.

K vysokému výkonu a dobrým emisím přispěje nejen nová generace common railu, ale také turbodmychadlo, které bude mít nejen natáčecí lopatky, ale také proměnný průřez vstupní části, což v technické terminologii přibližuje ideálnímu rovnotlakému přeplňovacímu systému (dnes se používá pulzační systém), jako je regulovatelná Lavalova dýza.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Mitsubishi Lanceru EVO IX: síla v nás

Není to nejsilnější auto, které jsme kdy řídili, není nejrychlejší, nemá největší točivý moment, nevejde se do něj nejvíc lidí a nákladu, není nejkrásnější......

Výběr článků

Načítám