Hlavní obsah

Hyundai zveřejnil první skicu nového modelu Tucson

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atletický vzhled a sebevědomý postoj. Takový má být tucson (nástupce ix35), nové SUV automobilky Hyundai. Ta odhalila první kresbu nového modelu, který bude mít premiéru na autosalonu v Ženevě a vyrábět se bude v závodě Hyundai Motor Manufacturing Czech v Nošovicích na Frýdecko-Místecku.

Foto: Hyundai

Skica nového modelu

Článek

„Nové kompaktní SUV bude velkým krokem pro značku Hyundai v globálním měřítku. Zcela nový tucson má odvážný atletický vzhled a sebevědomý postoj,“ uvedl prezident a šéfdesignér společnosti Hyundai Motor Group Peter Schreyer a na adresu nového vozu prozradil, že jeho design je charakterizován ladnými plochami, odvážnými proporcemi i ostrými liniemi. „A naší typickou šestiúhelníkovou maskou chladiče,“ dodal.

Nové SUV, nástupce modelu ix35, se podle automobilky vyznačuje přesvědčivým sportovním vzhledem, vzpřímenou siluetou a elegantní charakterovou linií, přední části vévodí osobitá šestiúhelníková maska chladiče s chromovaným orámováním, která přirozeně navazuje na přední světlomety a dává vozu silný osobitý dojem.

Hyundai Tucson bude představen veřejnosti ve světové premiéře už za měsíc, 3. března na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám