Hlavní obsah

Češi objednali 48 supersportovních SLS AMG s cenovkou 4,5 miliónu korun

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České zastoupení Mercedesu začne v sobotu prodávat dva modely - třídu E kabriolet a supersportovní SLS AMG. Zajímavostí je, že si čeští zákazníci ještě před zahájením prodeje objednali jedenáct "éček" a neuvěřitelných 48 vozů SLS AMG.

Článek

Sobota 27. března je dnem, kdy se v prodejnách značky Mercedes-Benz poprvé představí dva modely: třída E kabriolet a supersportovní SLS AMG. Počínaje tímto dnem si také mohou nové vozy přebírat i první zákazníci, kteří si je již předem objednali. Přestože oba automobily ještě nebyly uvedeny na trh, předčil zájem zákazníků očekávání nejen na světových trzích, ale i v České republice. Do čtvrtka 25. března zákazníci v Česku objednali 11 vozidel třídy E kabriolet [celá zpráva] a dokonce 48 (!) vozů SLS AMG [celá zpráva].

Cena třídy E kabriolet začíná na částce 1 224 000 korun ( verze E 220 CDI), nejdražší verze E500 s osmiválcem o výkonu 388 k stojí 1 842 000 korun. SLS AMG stojí 4 558 800 korun.

SLS pohání 6,2 litrový osmiválec s výkonem 571 koňských sil (420 KW) a 650 Nm točivého momentu. Z klidu na stokilometrovou rychlost zrychlí SLS za 3,7 vteřiny a jede až 315 km/h. Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

Vzhled nového SLS odkazuje na padesátá léta a slavný model 300 SL – všimnete si toho při pohledu na přední masku s masivním otvorem pro nasávání vzduchu a velkým logem Mercedesu, celkovými proporcemi a samozřejmě také výklopnými dveřmi, tzv. racčími křídly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám