Hlavní obsah

Peugeot ukázal prodlouženou verzi 508, zůstane Číně

Na první pohled by to člověk neřekl, ale červený Peugeot 508 na fotkách nenosí písmeno L zbytečně - je prodloužený o 55 milimetrů na rozvoru náprav. Bohužel zůstane čínskému trhu. Ukázal se na právě probíhajícím autosalonu v čínském Kantonu.

Foto: Peugeot 3x

Peugeot 508L

Článek

Peugeot 508L, jak se auto jmenuje, má odlišně tvarované zadní dveře, trochu jinou dekoraci C-sloupku, a hlavně to je sedan, nikoliv liftback, jako evropská 508. Sedany jsou totiž v Číně mnohem populárnější.

Všimnout si změn na první pohled je ale dost obtížné, např. zadní dveře nevypadají o tolik delší než u evropské verze. Pětapadesátimilimetrové prodloužení rozvoru není tak velké; celkově je auto delší o 100 mm; měří na délku 4856 mm.

Foto: Peugeot

Peugeot 508L

Foto: Peugeot

Standardní Peugeot 508

Peugeot dále píše o tom, že vůz byl speciálně upraven pro čínské chutě, takže má upravené rámy dveří, aby bylo uvnitř víc místa na hlavu a aby se dovnitř lépe nastupovalo. Zbytek je stejný, zejména digitální přístrojový štít, umístěný nikoliv pod volantem, nýbrž výše, pod čelním sklem.

Víme také, že se 508L bude vyrábět v závodě ve městě Wu-chan. Ten vznikl v rámci spolupráce koncernu PSA s místní firmou Dongfeng; proto se také lze setkat s označením 508L jako Dongfeng Peugeot. V prodeji se má vůz objevit během prvního čtvrtletí roku 2019.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám