Hlavní obsah

Mini ukáže ve Frankfurtu závodní koncept John Cooper Works GP

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské Mini přiveze do Frankfurtu sportovní koncept John Cooper Works GP s výraznou karoserií. Extrémnímu provedení modelu JCW nechybí skořepinové sedačky ani bezpečnostní rám.

Foto: Mini

Mini John Cooper Works GP Concept (2017)

Článek

Nový a nutno říci designově hodně výrazný koncept oblečený do černé, šedé a červené barvy je širší než současné Mini, má výrazně větší přední a zadní nárazník. Rovněž nasávací otvory jsou patřičně předimenzované. Na karoserii rovněž přibyly nástavce prahů a výrazný střešní spoiler. Popisovaný koncept obouvá 19palcová kola v provedení červená-černá.

Foto: Mini

Mini John Cooper Works GP Concept (2017)

Foto: Mini

Mini John Cooper Works GP Concept (2017)

Zajímavostí je, že přední nárazník je kompletně vyrobený z uhlíkového kompozitu (karbonu). Strukturu vláken při bližším pohledu uvidíte, protože nárazník je lakovaný průhlednou barvou. Na bocích vozu si lze všimnout čísel 0059, jež odkazují na rok 1959, kdy se Mini zrodilo. Vzadu na víku pátých dveří je pak obří název auta.

Uvnitř jsou dvě sportovní skořepinové sedačky s pětibodovými pásy a nechybí ani ochranný rám. Koncept je plně funkční, ovšem jak výkonný je motor umístěný pod kapotou, Mini neuvedlo. Standardní provedení nabízí 170 kW (231 k).

Foto: Mini

Mini John Cooper Works GP Concept (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám