Hlavní obsah

Toyota pracuje na novém sporťáku, vyvíjí přeplňovaný hybridní motor

V kuloárech se již nějakou dobu šeptá o tom, že Toyota pracuje na novém sporťáku, který ponese slavné jméno Supra. Naposledy se objevila zpráva o tom, že Toyota Motorsport vyvíjí nový motor pro sériovou výrobu s přeplňováním a hybridním soustrojím.

Foto: Toyota

Toyota FT-1

Článek

A informace to není nijak neověřená. Pro AutoRAI to řekl Rob Leupen, viceprezident a ředitel obchodu v Toyotě Motorsport. Pravda, nepotvrdil objem agregátu, nepotvrdil jeho umístění, ale stačilo dodat, že agregát je nyní ve fázi prototypu a připravuje se pro sériovou výrobu. Takže motor do Formule 1 to asi nebude.

Foto: Toyota

Toyota FT-1

Už dávno je tomu, co Toyota představila koncept FT-1. Tohle kupé se setkalo s takovým ohlasem a s takovou ohromnou vlnou titulků ve stylu „Supra se vrací“. Lidé z Toyoty nejprve mlžili. Od „Toyota Supra není na pořadu dne“ však přešly informace z japonské automobilky postupně až k „Toyota rozvažuje návrat do sportovních kupé.“

A jsou zde i další indicie z Ameriky, kde tamní zástupce značky radostně hlásal, že sporťák bude, už se na něm pracuje a že konečně bude co prodávat. Nevíme, jak dlouho v americké pobočce vydržel, ale asi moc dlouho ne.

Foto: Toyota

Toyota Supra

Pak přišly zprávy z médií, jako je britský Autocar, který z nejmenovaných zdrojů získal informace, že Toyota Supra se už vyvíjí. A k tomu třeba informace právě o novém přeplňovaném motoru pohánějícím přední nápravu a zadních kolech hnaných elektromotory. Objevily se i informace o dvouspojkové převodovce, o tom, že auto by mělo být rychlejší než Camaro SS (0-100 km/h za 4,0 s) apod.

Ale na potvrzení všech těchto informací si ještě počkáme. Start auta je naplánován prý na rok 2019.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám