Hlavní obsah

Toyota ukázala koncept dvoumístného sporťáku FT-1

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech práce japonská automobilka ukázala koncept FT-1. Ten by mohl být předobrazem budoucího sériového modelu Supra. Na něm Japonci pracují společně s BMW a podle neoficiálních informací by se nová supra měla ukázat v roce 2018.

Toyota FT-1 - koncept Video: Toyota

 
Článek

Futuristický design vznikl v americkém designérském studiu Toyoty (Calty Design Research), které funguje už čtyřicet let. Muskulaturní design skrývá řadu prvků známých ze supersportovních vozů – kromě celkového vzhledu jde třeba o ztvárnění přední masky (všimněte si obrovitého spoileru) nebo o otvory pro přívod vzduchu.

Zadní křídlo je dle Toyoty nastavitelné. Kokpit je pro co nejlepší rozložení posunut dozadu, nízké je i těžiště vozu.

Foto: Toyota

Toyota FT-1 (koncept, 2014)

Technické parametry konceptu, který je patrně plně funkční, automobilka nezveřejnila. Jisté je pouze to, že vpředu je umístěn spalovací motor, který pohání zadní kola. Setkat se s FT-1 můžete kromě detroitského autosalonu (kde má světovou premiéru) také ve videohře Gran Turismo 6.

Foto: Toyota

Toyota FT-1 (koncept, 2014)

S touto populární hrou se váže i firemní legenda, která praví, že prezident Toyoty a vášnivý řidič Akio Toyoda zajel na okruhu Fuji s FT-1 (které tehdy existovalo pouze ve světě jedniček a nul) rychlejší čas než s jeho oblíbeným LFA ve skutečném světě. To byl údajně důvod, proč tento koncept dostal zelenou.

Toyota v Gran Turismo 6Video: Toyota

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám