Hlavní obsah

Renault začal v Česku prodávat nové clio. Je dražší, ale lépe vybavené

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault právě začal prodávat čtvrtou generaci modelu clio, který spadá mezi automobily velikosti fabia či fiesta. Základní cena je vyšší než dříve, součástí je ale bohatší základní výbava.

Čtvrtá generace Renaultu Clio Video: Renault

 
Článek

Čtvrtá generace clia se vyrábí ve Francii a v Turecku. V nabídce bude pouze pětidveřová verze, automobil má však díky zapuštěným klikám vzhled „třídvířka“. Nová generace je o 3,5 cm delší, nyní měří 4,06 metru. Narostla i šířka (o 2,5 cm), překvapivě je ale nové clio o 5 centimetrů nižší, což díky svažující se střeše neocení zejména cestující vzadu. Rozvor náprav má hodnotu 2589 mm a zavazadlový prostor nabídne nadprůměrných 300 litrů.

V nabídce jsou čtyři motory, přičemž dva jsou naftové. Zcela nový je přeplňovaný benzinový tříválec 0,9 TCe o výkonu 90 koní (67 kW) a točivém momentu 135 Nm při 2500 otáčkách. Kombinovaná spotřeba tohoto motoru činí 4,3 l/100 km. Druhým zážehovým motorem je dvanáctistovka s výkonem 54 kW, tj. 73 koní.

Foto: Renault

Renault Clio (2012)

Nová je o tři roky delší záruka

Milovníky nafty zaujme čtyřválec 1,5 dCi o výkonu rovněž 90 k (67 kW) a 220 Nm při 1750 otáčkách. Tento motor má dle výrobcem naměřené normované spotřeby apetit 3,2 litru nafty na sto ujetých kilometrů. Ten samý motor se bude nabízet i ve slabší variantě  75 k (55 kW).

Ceny začínají na částce 229 900 korun za verzi s benzínovou dvanáctistovkou, což je o zhruba čtyřicet tisíc korun více než dříve. Nejlacinější diesel přijde na 289 900 korun, v obou případech je výbavovým stupněm první Authentique.

Výbava je bohatší než dříve, v základu je stabilizační systém s asistentem rozjezdu do kopce, hlavové airbagy, dálkově ovládané centrální zamykání, vyhřívaná a elektricky ovládaná zrcátka nebo tempomat.

Foto: Renault

Renault Clio (2012)

Novinkou je i pětiletá záruka, respektive záruka na 100 tisíc ujetých kilometrů (podle toho, co nastane dříve). Původně byla záruka na clio jenom dvouletá.

Foto: Renault

Renault Clio (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám