Hlavní obsah

Co by žena nikdy neměla říkat svému manželovi

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželství je především o důvěře a vzájemné toleranci. Přestože sem a tam se manželé pohádají, neznamená to, že jejich vztah je nefunkční. Mnohdy je tomu právě naopak. Proto odborníci všem párům kladou na srdce, aby i při sebevětší neshodě zůstaly k sobě taktní a slušní.

Foto: Profimedia.cz

I při neshodách by partneři k sobě měli zůstat slušní.

Článek

Podle nich je zapotřebí se těmto dovednostem neustále učit, protože i zdánlivě bezvýznamná urážka, výčitka či lež může v dlouhodobém horizontu sehrát velmi významnou roli.

Co by tedy ženy nikdy neměly říkat svým manželům?

"Ano, měla jsem orgasmus" - i když tomu tak ve skutečnosti nebylo

Předstírat orgasmus? Na první pohled malá lež, která je ale podle odborníků skutečně zbytečná. "Definice intimity je o tom, že člověk odhalí druhé osobě i své chyby," vysvětluje psychoterapeutka Judy Fordová. Podle ní předstírání orgasmu může v budoucnu způsobit skutečný problém, který by mohl být posléze mnohem hůře řešitelný, než kdyby se žena muži přiznala, že vyvrcholení nedosáhla. Pokud jsou k sobě partneři upřímní, mají mnohem větší šanci, že intimní problém odstraní. Když si budou vzájemně lhát, i když s dobrými úmysly, své problémy jen prohloubí.

Proč ženy předstírají orgasmusVideo: Novinky

"Jsi jako tvůj otec" 

Ne každý muž má tak vřelý vztah se svým otcem jako se svou matkou. Proto i mnohem méně mužů je schopno akceptovat chyby svých vlastních otců. Naopak právě chyby jejich otců je nutí být jiní a lepší než oni.

Ve skutečnosti jsou si skutečně velmi podobní, podvědomě používají jejich způsoby, tedy i věci, které na nich z duše nenáviděli. Jenže pokud je na toto jejich chování ženy upozorní, velmi je to uráží. Aby ne, vždyť se snaží celou svou duší být lepší než oni. Ženy by tedy měly vážit slova, jelikož v tomto směru mohou být muži skutečně velmi zranitelní.

"Proč si tedy nenajdeš lepší práci?"

Stěžuje si váš partner neustále na problémy v práci, či domů nosí z vašeho pohledu málo peněz? Pak zapomeňte na rady typu: "Tak z té práce odejdi a najdi si jinou." Muž moc dobře ví, co má dělat. Pro mužskou psychiku není nic horšího, než když se nedokáže svým přičiněním dostatečně postarat o finanční chod rodiny.

On je přeci tím pánem a on má ty největší zásluhy. Jakmile je tomu jinak, muži skutečně trpí. Realita na ně působí velmi depresivně a to poslední, co od své ženy potřebují slyšet, jsou rady typu: "Tak s tím něco dělej, najdi si lepší práci apod." On to samozřejmě ví moc dobře sám, jen to pro něj není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát.

"Moje matka mě varovala ..."

I když vás muž skutečně naštve a udělá obrovskou chybu, kterou mu nelze jen tak odpustit, nikdy se nepouštějte do vět ve stylu: "Moje matka to říkala... moje matka mě varovala!"

V ten moment totiž svého muže skutečně hodíte přes palubu.  Dáte mu jasně najevo, že nejste na jeho straně a vlastně ani na straně vašeho vztahu. A názor a pohled někoho dalšího je pro vás důležitější než ten váš a jeho.

"Nech to být, raději si to udělám sama"

Touto větou svého muže raníte hned nadvakrát. Za prvé se tak nemístně dotknete jeho elementární potřeby být tím nejdůležitějším a nejschopnějším mužem v rodině a za druhé ho nesmírně ponížíte tím, že neoceníte ani jeho "snahu" něco udělat.

Vlastně mu tak podsouváte větu: "Cokoliv udělám, je špatně, a když to neudělám, je to taky špatně."

"Neustále..." nebo " Nikdy..." 

Jakmile začnete hovor těmito slovy, pak dáváte tomu druhému jasně najevo, že se vaše další slova ponesou v negativním slova smyslu a svůj protějšek tak jednoznačně stavíte do obranné pozice. Vaše slova pak obvykle působí ne jako konstruktivní připomínky, ale jako muži tolik nenáviděné výčitky.

"Opravdu si myslíš, že v těch šatech vypadám dobře?"

Jestli něco muži skutečně nenávidí, pak hodnocení vaší postavy - zda v dané věci vypadáte skutečně úchvatně či naopak příliš tlustě. Pravda je ta, že ať odpoví jakkoliv, stejně se s odpovědí nespokojíte.

"Vypadáš hrozně, měl bys se sebou něco dělat"

Muži jsou ješitní tvorové a každou kritiku si berou příliš osobně. Pokud váš muž přibral, pak se místo kritických slov na jeho zevnějšek zaměřte na změnu jeho jídelníčku, případně na organizování společných aktivit s ním. Pokud vám vadí jeho přibývající vrásky, pak ho naučte více odpočívat a lépe se starat o pleť. Vaše doporučení jistě vezme mnohem lépe než posměšné poznámky či výčitky.

"Zase jdeš ven s tím hrozným chlapem?"

Každá žena by měla vědět, že kamarádi manžela mají punc nedotknutelnosti. Ačkoliv nejsou dokonalí a mají celou řadu chyb, jsou to "kamarádi" a žena je musí respektovat, ať se jí to líbí či ne.

Pohrdáním jeho přáteli vlastně soudíte i jeho samotného. Navíc mu vlastně přikazujete, s kým může a nesmí kamarádit, na což jsou muži skutečně velmi hákliví.

"Pohlídej děti .... ale nedělejte to a to, nechoďte tam a tam a nezapomeň na to a to..."

Muži jsou dospělí jedinci, kteří sice řadu věcí dělají po svém, nicméně to ještě neznamená, že je dělají špatně. I když jsou jejich výchovné metody z pohledu žen příliš nezodpovědné, ženy by je měly pokud možno akceptovat, a ne neustále snižovat mužské schopnosti svými poznámkami a radami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám