Hlavní obsah

Vlak smetl na nechráněném přejezdu v Thajsku dvoupatrový autobus

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nechráněném železničním přejezdu v thajské provincii Nakhon Pathom naboural v neděli vlak do dvoupatrového autobusu s dělníky. Tři lidé nehodu nepřežili, další jsou v kritickém stavu. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že řidič autobusu měl příliš nahlas puštěnou hudbu, napsal zpravodajský web Bangkok Post.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srážku vlaku s autobusem zaznamenaly bezpečnostní kameryVideo: AP

 
Článek

V autobuse cestovali dělníci z místní továrny na třídenní výlet. Na nechráněném, ale přehledném přejezdu s dobrou viditelností jejich výlet ukončila srážka s vlakem. Mezi třemi oběťmi je i dvaatřicetiletý řidič autobusu, dalších zhruba 30 lidí bylo zraněno, z toho pět kriticky.

Policie nyní sbírá krevní vzorky řidiče, aby zjistila, zda nebyl pod vlivem alkoholu nebo drog. Zároveň potvrdila, že se zabývá i variantou, že šofér mohl špatně slyšet kvůli hlasité hudbě. Strojvedoucí vlaku totiž před průjezdem přes přejezd několikrát troubil.

Kdyby měli dělníci cestu naplánovanou jen o pár dnů později, zřejmě by se jim nic nestalo. Tento týden totiž na přejezdu mají začít fungovat závory.

Reklama

Výběr článků

Načítám