Hlavní obsah

Bývalou viceprezidentku Korean Air mohou kvůli oříškovému skandálu zatknout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Bývalá viceprezidentka letecké společnosti Korean Air Heather Čoová, která zdržela start letadla kvůli sáčku s makadamskými oříšky, by mohla být zatčena. Dovolil to v úterý soud v Soulu. K zatčení stačí obava, že by mohla ze země uprchnout nebo ničit důkazy. Žena nebyla z ničeho obviněna, podle místních zákonů by ale mohla být i bez toho zatčena až na půl roku.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Heather Čoová

Článek

Čoová se na začátku prosince mezinárodně znemožnila, když na palubě letounu Korean Air žádala výměnu vedoucího palubní posádky proto, že jí letuška nejprve vůbec nepřinesla makadamské ořechy, které mají být cestujícím v první třídě automaticky nabídnuty, a po urgenci jí je přinesla nikoli na talířku, ale v sáčku. Letadlo se kvůli požadavku na výměnu personálu zpozdilo.

Čoová se za čin omluvila a rezignovala na funkce ve společnosti.

Soud dal v úterý svolení i k zatčení jiného vysoce postaveného představitele Korean Air, který je podezřelý, že na zaměstnance aerolinií tlačil, aby čin viceprezidentky společnosti zamlčeli.

Skandál, který Čoová ztropila, podle mnohých Jihokorejců poškodil pověst země po celém světě. Je to pro ně příklad kritizované praktiky, kdy velké firmy ovládají rodinné klany. Kromě Heather Čoové se do vedoucích pozic v Korean Air dostali i její dva sourozenci. Kritiku si v případě oříškového skandálu vysloužili i zástupci ministerstva dopravy, kteří se prý snažili rodinu Čoových chránit.

Reklama

Související témata:

Související články

Spor o oříšky zdržel start letadla

Dcera šéfa letecké společnosti Korean Air údajně zdržela start letadla kvůli letušce, která jí naservírovala oříšky v sáčku, místo aby jí je přinesla na...

Výběr článků

Načítám