Hlavní obsah

Proti Asiatům zneužívajícím děti anglická policie nezasáhla, bála se nařčení z rasismu

– Londýn

Nejméně 1400 dětí bylo sexuálně zneužíváno v letech 1997 až 2013 v anglickém Rotherhamu. Plyne to ze zprávy, kterou zadala městská rada, jež přiznala řadu pochybení při ochraně dětí, uvedla BBC.

Foto: , Novinky

Článek

Dívky, mnohdy jen jedenáctileté, byly znásilňovány různými pachateli, unášeny a přepravovány do dalších anglických měst, kde je též zneužívali, bili a ponižovali. Některé z dětí polévali benzínem, že je zapálí, dalším vyhrožovali střelnými zbraněmi a nutili je dívat se na brutální znásilňování s tím, že pokud promluví, potká je totéž. Zneužívání se dopouštěly asijské gangy, většinou pákistánské.

Předseda zastupitelstva Roger Stone oznámil, že kvůli tomu okamžitě odstoupí. Nejednala ani policie. Všichni se báli, že budou označeni za rasisty, když ze zneužívání obviní asijské gangy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přesný počet nikdo nezná

Expert Alexis Jay, který sestavil poslední zprávu, uvedl, že právě kolektivní selhání vedlo k ohromnému rozsahu případu, protože gangy se dlouho cítily beztrestné: „Nikdo ani nezná skutečný rozsah sexuálního zneužívání v Rotherhamu. Náš konzervativní odhad činí, že sexuálně zneužilo bylo během celého prověřovaného období mezi lety 1997 až 2013 asi 1400 dětí.“

Pět lidí z města bylo už v roce 2010 odsouzeno za sexuální útoky na děti a jejich zneužívání, ale posléze se ukázalo, že zneužívání bylo mnohem rozsáhlejší.

Ve městě přitom byly vypracovány v letech 2002 až 2006 tři zprávy o sexuálním zneužívání.

Reklama

Výběr článků

Načítám