Hlavní obsah

Ježíše Krista ukřižovali nezákonně, tvrdí právník a viní v Haagu Izrael a Itálii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Keňský právník Dola Indidis u Mezinárodního soudního dvora (MSD) v Haagu podal žádost, aby byl prošetřen soud a následné ukřižování Ježíše Krista, které bylo podle něj nezákonné. Na vině jsou podle něj mimo jiné státy Itálie a Izrael. Minulý týden o tom informovala keňská a izraelská média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Indidis soud požádal, aby odsouzení Ježíše před dvěma tisíci lety označil za neplatné, protože proběhlo za podmínek, jež nebyly spravedlivé.

„Chci soudní vyjádření, že rozsudek byl proveden špatně, a proto je neplatný,“ prohlásil bývalý mluvčí keňského soudu Indidis, který se poprvé obrátil na soud v roce 2007, a to v Nairobi. Případ však skončil konstatováním, že nairobský soud nemá v této oblasti žádnou pravomoc.

Proto Indidis kontaktoval Haag. Požádal, aby kromě států Izrael a Itálie byli souzeni rovněž římský císař Tiberius (42 př. n. l.-37), Pilát Pontský, židovští zákoníci a král Herodes.

Podle právníka Ježíš Kristus podstoupil soudní řízení, které bylo v rozporu s právními normami té doby. Pokud by u MSD uspěl, jako důkaz by mu měla posloužit Bible.

„Není pozdě hledat spravedlnost pro Syna Božího,“ uvedl Indidis pro deník Nairobian. „Podlé pronásledování jeho osoby porušilo jeho lidská práva a vedlo ke zneužití soudních pravomocí,“ dodal.

Zodpovědnost kromě osob, jež zesnuly zhruba před dvěma tisíci lety, nesou podle Indidise především Izrael a Itálie, tedy země, jež zavedly a provozovaly tehdejší právní systém. Právníkovi jde zejména o Ježíšův soud, pronásledování, výslechy, pravdivost důkazního materiálu a vykonaný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám