Hlavní obsah

Muži z kapely ABBA napsali nové písně

Právo, Jaroslav Špulák

Dva členové legendární švédské skupiny ABBA, Benny Andersson a Björn Ulvaeus, zveřejnili po patnácti letech mlčení dvě nové písničky.

Foto: Archiv, Právo

Benny Andersson a Björn Ulvaeus

Článek

První z nich, pojmenovaná 2nd Best To None, byla nahraná zaměstnanci Anderssonova hotelu Rival ve Stockholmu. Vznikla jako poděkování šéfa za dobré služby personálu a ve Švédsku vyšla jako singl.

Andersson o tom servisu BBC News řekl: „Neměl jsem obavy, že dopadne špatně. Moji zaměstnanci dost dobře zpívají.“

Na nápad nahrát písničku přišel při oslavách pátého výročí otevření hotelu. „Uvědomil jsem si, že přinejmenším dvacet mých zaměstnanců zpívá ve stockholmských amatérských sborech a skupinách. Zeptal jsem se jich, jestli by nebyli proti, kdybychom společně nahráli písničku, kterou pak dáme na naše internetové stránky. Souhlasili a já napsal hudbu. Pak jsem poprosil Björna, jestli by nám napsal text, no a potom už jsme nahrávali. Bylo to velmi zábavné a ode mě to bylo poděkování zaměstnancům,“ vysvětluje Andersson. Skladbu je možné si i s videoklipem pustit na stránkách www.rival.se.

Druhá skladba Story Of A Heart bude na anglicky nazpívaném albu skupiny The Benny Andersson Band, v níž bývalý člen kapely ABBA působí. „Už strašně dlouho jsme žádné popové písničky nenapsali,“ řekl Andersson BBC. S kolegou Ulvaeusem táhli kapelu ABBA vpřed od roku 1972 do roku 1982.

Reklama

Související témata:

Související články

ABBA muzeum pojede na "turné"

Zbožňování zaniklé popové skupiny ABBA nezná hranic. O vzniku muzea ABBA ve Švédsku se psalo už loni, nyní ale podle magazínu NME skladiště kostýmů, nástrojů...

Výběr článků

Načítám