Hlavní obsah

Vlak na Masarykově nádraží v Praze nedobrzdil a vjel na nástupiště

Novinky, jap
Praha
Aktualizováno

Masarykovo nádraží v Praze bylo ve středu na několik hodin uzavřeno kvůli nočnímu vykolejení osobního vlaku. Odřeknuty byly desítky spojů. Kolem 10. hodiny se zprovoznily první dvě koleje pro regionální a dálkovou dopravu od Kladna a Rakovníka. Celý provoz na nádraží se začne pomalu obnovovat před polednem.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Masarykově nádraží havaroval osobní vlakVideo: Novinky

 
Článek

Až do úplného zprovoznění nádraží spoje vyjíždějí z jiných pražských nádraží, jejich seznam uvedly České dráhy na svém webu.

Foto: Praha HZS, ČTK

Vlak vjel až na nástupiště.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lidé mohou k cestě na jiné pražské nádraží využít městskou hromadnou dopravu, dopravní podnik jim uzná platnou jízdenku ČD.

Nehoda se stala krátce po 23. hodině. Vlak z Českého Brodu nedobrzdil, prorazil zarážedlo a vjel do nástupiště, kde se zastavil před stánkem s občerstvením.

Foto: Praha HZS, ČTK

Masarykovo nádraží je uzavřeno kvůli vykolejení osobního vlaku.

"Příčinu stále zjišťujeme. Nemůžeme vyloučit jak selhání strojvedoucího, tak technickou závadu. Bude potřeba provést komisionální prohlídku, její výsledek bude znám nejdříve příští týden," sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Nehodě měl předejít systém takzvaného automatického vedení vlaku, který dokáže sám zastavit vlak na nádraží s přesností na několik desítek centimetrů. Proč nehodě nezabránil, se nyní prověřuje, řekl Marek Illiaš, mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), která je správcem kolejí.

Záchranná služba po nehodě ošetřila tři lidi, dva z nich na místě, protože jejich zranění byla povrchová, řekla mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová. Čtyřiačtyřicetiletého muže s úrazem nohy odvezli záchranáři do Nemocnice na Františku.

Škoda je předběžně vyčíslena na 4,2 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám