Hlavní obsah

Ochotná žena půjčila zloději vysavač, přišla o auto. Policie hledá další oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté začátkem listopadu zadrželi muže, který přišel s novou fintou, jak se dostat do bytů svých obětí - chce půjčit vysavač. Hlídka ho zadržela v kradeném autě, ke kterému přišel právě takovým způsobem, kdy neopatrná žena nechala bez dozoru klíče od auta. Kriminalisté hledají další poškozené.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž nabízí na čerpací stanici kradený vysavač, poté odjíždí v kradeném autě bez zaplacení Video: Policie ČR

 
Článek

Policisté zastavili muže v Peugeotu 206, a protože měl pozitivní test na přítomnost pervitinu, převezli ho na služebnu. Tam na ně čekalo překvapení v podobě přiznání recidivisty ohledně krádeže auta.

„Zazvonil u dveří čtyřiašedesátileté obyvatelky domu na Praze 10 a poprosil ji o zapůjčení vysavače. Důvěřivá žena se na nic nevyptávala a ochotně vysavač předala. Nevšimla si ovšem, že jí recidivista stačil z komody na chodbě odcizit klíče od jejího peugeotu,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Auto si odemkl dálkovým ovládáním a pak s ním odjel. Vysavač hodil do popelnice. O tři dny později se pachatel zastavil na čerpací stanici ve Vysočanské ulici. Protože neměl na zaplacení, nabídl obsluze kompenzaci, a sice další ukradený vysavač. Prodavač chtěl zkontrolovat značku auta, ale podvodník hbitě zareagoval a odjel. Po několika minutách ho chytila výše zmíněná hlídka.

„Policisté v evidencích zjistili, že zadržený byl od roku 1994 už jedenáctkrát soudně trestaný za majetkovou trestnou činnost. Posléze mu bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže a ohrožení pod vlivem návykové látky. Do roku 2017 je navíc podle rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 8 v podmínce,“ prohlásila Rösslerová s tím, že případ bude projednáván ve zkráceném řízení.

Pokud jste se někdy setkali s tímto zlodějem a odcizil vám jakoukoliv věc, informujte linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám