Hlavní obsah

V Praze dopadli perfektně organizovaný gang zlodějů aut, krádeže mají klesnout o třetinu

Novinky, lsi
Praha

Od poloviny srpna vyšetřovali pražští kriminalisté veliké množství odcizených automobilů. V rámci vyšetřování policisté odhalili, že se jedná o početnou skupinu zlodějů, která je téměř vojensky organizovaná. O případu informoval v pondělí mluvčí policie Tomáš Hulan, který odhaduje, že by počet krádeží aut měl v Praze nyní klesnout o třetinu.

BEZ KOMENTÁŘE: Dopadení gangu zlodějů autVideo: Policie ČR

 
Článek

Případem se začali policisté zabývat přibližně v polovině srpna poté, co se na území začaly ztrácet automobily. Nejčastěji se kradly vozy Škoda Octavia. Kriminalisté v průběhu vyšetřování zjistili, že se jedná o početnou skupinu lidí, kteří jsou výborně organizovaní.

„Někteří pouze auta tipovali, jiní je kradli a převáželi o pár ulic dál, kde je nechali několik dní takzvaně „odležet“. Poté přišla na řadu třetí vlna této skupiny, tedy lidé, kteří odstavená auta vyzvedávali a převáželi na konkrétní místo, kde byly vozy následně rozebírány, nebo v celku prodávány předem domluveným zájemcům,“ popsal způsob krádeží policejní mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté kradli auta zlodějům

Policisté měli v průběhu vyšetřování mimo odhalení pachatelů také zájem na tom, aby zamezili způsobování dalších škod. Proto poté, co skupina vozidlo odcizila a odstavila, ho policisté zlodějům také ukradli a co nejdříve navrátili původním majitelům.

„V součtu tak tímto způsobem zabránili škodě dosahující téměř tři milióny korun, neboť takto zabránili odcizení celkem jedenácti aut a třech motorek,“ pochlubil se Tomáš Hulan.

Kradli čtyři auta denně

Past nad organizovanou skupinou sklapla sedmého října. Kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadrželi celkem deset osob.

„Ty následně vyšetřovatel obvinil z trestného činu krádež, za který jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Pět obviněných je stíháno vazebně, šestého pak kriminalisté převezli rovnou do věznice k výkonu trestu odnětí svobody, ke kterému byl odsouzen již dříve pro jinou trestnou činnost,“ uvedl policejní mluvčí s tím, že ostatní obvinění jsou stíháni na svobodě.

Vzhledem k tomu, že tento gang kradl tři až čtyři automobily denně, policisté odhadují, že by mělo dojít až k třetinovému poklesu krádeží aut na území hlavního města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám