Hlavní obsah

Anonym ohlásil bomby v autobusech na trase Praha - Liberec

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v sobotu prohledává autobusy na trase mezi Prahou a Libercem, ve kterých anonym nahlásil bomby. Jeden policisté zastavili na cestě. Druhý autobus prohledávají v Liberci, kam mezitím stačil dorazit.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Před 13 hodinou jsme na linku 112 obdrželi anonymní telefonát. Volající vyhrožoval bombou v autobuse, který jel z Prahy do Liberce. Po půl hodině volal anonym znovu,“ řekl mluvčí policie v Libereckém kraji Petr Kmínek.

V prvním případě stačil autobus dorazit do Liberce a je prázdný. Druhý autobus byl odstaven ještě na trase v Hodkovicích nad Mohelkou. Přivolaný psovod se psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin prohledávají vozidla, jestli se anonymní oznámení zakládalo na pravdě.

Oba autobusy jsou odstaveny na bezpečném místě,“ uvedl Kmínek. V autobuse odstaveném v Hodkovicích cestovaly tři desítky lidí. Všichni pasažéři včetně řidiče autobus v klidu opustili. Nikomu se nic nestalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám