Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič ujížděl policistům přes pražskou Ladronku

Právo, trj
Praha

Řidič kradeného Audi, jehož policisté v pátek pronásledovali přes park Ladronka v Praze 6 byl pod vlivem drog. Uvedla to v neděli pražská policejní mluvčí Hana Jeřábková. Při honičce padly dokonce varovné výstřely.

Policie honila v Praze ukradené Audi A3Video: Policie ČR

 
Článek

Sedmadvacetiletý řidič byl podle Jeřábkové propuštěn v lednu při amnestii, bez ní by si odpykával dvouletý trest. „Ihned po zadržení policisté zjistili, že muž má pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Z tohoto důvodu byl obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek, za což mu v případě odsouzení hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ uvedla Jeřábková.

Dopadnout řidiče bylo těžší než jeho o sedm let staršího spolujezdce. Ten poté, co ukradené auto u Ladronky nabouralo do stromu, po svých už neprchal.

„Řidič začal utíkat a nereagoval na výzvy k zastavení, proto jeden z pronásledujících policistů použil donucovací prostředek varovný výstřel, a to celkem třikrát. Po třetím výstřelu se řidiče podařilo zadržet,“ popsala Jeřábková. Z policejních záběrů však plyne, že o střelbu do kol vozu se policisté pokoušeli už dříve.

Reklama

Výběr článků

Načítám