Hlavní obsah

Oloupil a pokusil se znásilnit dívku u lékařské fakulty, zachytily ho kamery

Praha

Pražská policie pátrá po neznámém muži, který ve čtvrtek 30. května v Praze 2 napadl mladou ženu. Kolem čtvrté hodiny odpoledne se pohyboval u lékařské fakulty, kde si vyhlédl mladou dívku, kterou brutálně napadl, osahával ji a okradl. O případu informovala policejní mluvčí Eva Kropáčová. Násilníka zachytily bezpečnostní kamery.

Oloupil a pokusil se znásilnit mladou ženuVideo: Policie ČR

 
Článek

Muže v Kateřinské ulici na Praze 2 kamery natočily, jak chodí kolem 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Jednou dokonce vešel dovnitř a sledoval procházející studentky. Kolem půl páté vyrazil za mladou dívkou, která šla kolem areálu. Napadl ji ve chvíli, kdy se zastavila.

„Je zřejmé, že se za ní bez váhání okamžitě vydal. Posléze využil toho, že se dívka zastavila u informační tabule umístěné na plotě, a zde se na ni vrhl. Začal ji osahávat, držel ji za ruku a velmi brutálním způsobem poškozenou zatlačil na plot. I přesto, že se dívka bránila a křičela, násilník ve svém útoku nijak nepolevoval,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Muže vyrušilo několik lidí, kteří procházeli kolem. V tu chvíli vytrhl dívce z ruky mobilní telefon a utekl.

Kamerové záznamy ukazují, že muž s košilí v ruce, kterou si v jednu chvíli omotal kolem hlavy, několikrát mluvil s lidmi před lékařskou fakultou.

„Kriminalisté z kamerových záznamů zjistili, že hledaný muž dokonce oslovil několik lidí přímo před univerzitou a po celou dobu, co se pohyboval v okolí školy, se choval velmi zvláštně,“ uvedla mluvčí.

Policie po muži zatím bezvýsledně pátrá. Prosí všechny, kteří by mohli mít informace vedoucí k jeho identifikaci, aby se ozvali na linku 158. Uvítala by také, kdyby se přihlásili svědci incidentu, včetně těch, kteří s pachatelem mluvili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám