Hlavní obsah

Otrávenému muži přivolala pomoc, málem zemřela také

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Rodinná tragédie se v noci na úterý stala v obci Štěměchy na Třebíčsku. Zplodiny z vadné elektrocentrály usmrtily muže, který se zařízení vydal zkontrolovat, a málem připravily o život i ženu, která mu přišla na pomoc.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté vyjeli před 01:00 na oznámení zdravotnické záchranky. Na její tísňové lince totiž požádala o pomoc žena, která dále nebyla kontaktní, a když zdravotníci přijeli k domu, na bouchání a volání nikdo nereagoval, jen zevnitř bylo slyšet plakat dítě,“ popsala situaci policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté neváhali, rozbili okno a vnikli do domu. V jedné místnosti našli osamocenou čtyřletou holčičku. Předali jí zdravotníkům a vrátili se do domu.

„Ve sklepních prostorách nalezli muže a ženu bez známek života. Oba vynesli ven a poté odvedli z domu ještě psa,“ doplnila policejní mluvčí.

Žena bude doma do dvou dnů

Ze střípků se pak průběh neštěstí složil téměř sám. Muž se kolem půlnoci vydal zkontrolovat funkčnost elektrocentrály na benzínový pohon, umístěné ve sklepě. Tu rodina používala, když nešel elektrický proud. Otec rodiny se přitom nejspíš nadýchal výfukových zplodin a upadl do bezvědomí. Když se nevracel, žena se ho vydala hledat. Když pod schody ve sklepě našla jeho bezvládné tělo, přivolala pomoc a snažila se ho vytáhnout ven. Přitom se ale sama nadýchala zplodin.

Elektrocentrála už nebyla v době příjezdu policie v činnosti. Ohledání místa provedl kriminalistický technik. Policisté v současné době případ dál vyšetřují.

„Muži bohužel resuscitace už nepomohla. Paní byla v bezvědomí, následně se ji ale podařilo stabilizovat a do nemocnice už ji odváželi při vědomí,“ shrnula ředitelka záchranky Vladislava Filová.

„Ve sklepních prostorách domu hasiči naměřili vysokou koncentraci nebezpečných látek, mimo jiné také oxid uhelnatý,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. Zasažený prostor hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

Podle starostky Štěměch Marie Báňové je v současné době 36letá žena stále v nemocnici, do dvou dnů by se ale měla vrátit domů. Děvčátko zdravotní újmu neutrpělo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám