Hlavní obsah

Popálená Natálka může přijít o střechu nad hlavou, dům je v exekuci

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budišov

Rodičům Natálky, která byla před třemi lety těžce popálena při útoku žhářů na dům romské rodiny ve Vítkově, hrozí, že přijdou o rodinný dům v nedalekém Budišově nad Budišovkou. Vyplývá to z výpisu z katastru nemovitostí, který je volně přístupný na internetu. Matka Natálky ale tvrdí, že o zahájení exekučního řízení nic neví, rodina podle ní nemá žádné dluhy.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka se svou matkou Annou Sivákovou

Článek

O zahájení exekuce na dům, který je napsaný na Natálčinu matku Annu Sivákovou, informovalo opavské vydání Moravskoslezského deníku. Siváková řekla Novinkám, že o exekuci vůbec neví. "Je to pro mne opravdu novinka. Nevěřím, že je to pravda," řekla.

Na dotaz, zda ona nebo její partner Pavel Kudrik mají nějaké dluhy, řekla, že by o tom něco musela vědět. "Žádné dluhy nemáme," řekla Siváková. Budišovský domek si rodina pořídila také díky veřejné sbírce, lidé tehdy na konto poslali asi milion korun.

Exekutorský úřad z Klatov, který je uveden ve výpisu z katastru, se odmítá k celé záležitosti vyjádřit. "I kdybychom to rádi komentovali, bohužel musíme odkázat na exekuční řád, podle nějž jsme vázáni mlčenlivostí. Pokud bychom ho nedodrželi, hrozilo by nám kárné řízení," řekl Novinkám právník exekutorského úřadu Adam Havlice.

Čtyři žháři na dům romské rodiny ve Vítkově zaútočili v noci na 19. dubna 2009. Při útoku byla vážně popálena malá Natálka, která přežila jen díky špičkové péči lékařů. Čtyři žháři byli již pravomocně odsouzeni za pokus o rasově motivovanou vraždu k výjimečným trestům. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám