Hlavní obsah

K brutálnímu útoku na školáka na Brněnsku se pachatel sám přiznal

Právo, Novinky, Miroslav Homola, Jakub Herzán
Zastávka u Brna

Rozum zůstává stát nad brutalitou útoku mezi dětmi, který byl zachycen mobilem a zveřejněn v pondělí na Novinkách. Starší chlapec na snímku povalil na zem menšího a mladšího školáka a poté ho bez milosti zasypal ranami pěstí a kopanci do hlavy. Policie už zná pachatele a případ dál šetří.

Brutální napadení v Brně

 
Článek

Díky uveřejnění videozáznamu s napadením nezletilého chlapce na Novinkách se ozval policistům z rosického obvodního oddělení ředitel základní školy ze Zastávky u Brna. Policisté potvrdili jeho domněnku, že se incident stal v Zastávce u Brna a začali se případem zabývat.

Společně pak tipovali možné účastníky incidentu. V té chvíli se na obvodní oddělení dostavil i se svou matkou čtrnáctiletý chlapec, který svého soka na videozáznamu napadl. Vysvětlil policistům důvody svého jednání i to, koho napadl. Šlo pravděpodobně o třináctiletého žáka ze stejné školy.

"Policisty nyní bude zajímat i verze napadeného a také pátráme po tom, kdo video na internet umístil. Na případu kromě policistů a pedagogů spolupracuje i pracovník Orgánu sociálně-právní ochrany dětí,“ sdělil právu policista Pavel Šváb.

Vzhledem k věku možných pachatelů však policie již nechce další podrobnosti zveřejňovat. Video na server Youtube.com nahrál uživatel Daw3ful, podle něhož měl být útočníkěm 15letý Rom, tato informace se nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám