Hlavní obsah

Falešný léčitel vsugeroval ženám rakovinu, nechal si platit i sexem

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští kriminalisté dopadli 43letého muže, který se vydával za léčitele a s příslibem uzdravení vylákal z několika žen přes šest set tisíc korun. Když jedna z nich neměla na zaplacení, přiměl ji místo toho několikrát k pohlavnímu styku.

Foto: Policie ČR

Muž, který se vydával za léčitele, a vylákal tak z žen statisíce za léčbu.

Článek

Muž se se ženami seznamoval prostřednictvím sociálních sítí, a to minimálně od poloviny loňského roku. Většinou se jednalo o vážně nemocné ženy.

„Posléze si s nimi domluvil schůzku, na které již od počátku poukázal na to, že je léčitel. Díky velmi suverénnímu a věrohodnému vystupování dokázal minimálně tři ženy přesvědčit k ‘léčbě’,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Muž, který se vydával za léčitele a vylákal tak z žen statisíce za léčbu

Při každé schůzce s dotyčnou pak pachatel požadoval finanční odměnu v řádu desítek tisíc korun za zlepšení zdravotního stavu a vyléčení nádorů. Podle policie ženám tvrdil, že peníze předá na charitu. Celkem si přišel na více než 600 tisíc korun.

Zdravou dívku zcela ovládl

„V jednom případě dokonce vsugeroval naprosto zdravé devětadvacetileté dívce, že jí skrz oči vidí do hlavy, kde má nádor. Ta přistoupila na léčbu sebe a biologických členů své rodiny,“ řekla Kropáčová. Žena pak údajnému léčiteli předala postupně více než dvě stě tisíc korun. Když neměla peníze, donutil ji zaplatit za své služby jinak než v penězích.

„Dívku vzhledem k obavám o svůj zdravotní stav uvedl do takového stavu psychické bezbrannosti a závislosti, ve kterém nebyla schopna klást odpor. Dokonce jí vyhrožoval, jestliže nebude plnit jeho pokyny, rozhýbá jí nádor v těle a do druhého dne zemře. V důsledku této bezradnosti dívku opakovaně donutil na různých hotelech k souloži jako náhradu za údajnou léčbu, jelikož již neměla žádné peníze,“ upřesnila mluvčí.

Policie muže obvinila z trestného činu znásilnění, obchodování s lidmi a podvodu, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce deseti let. V současné době se nachází ve vazební věznici.

Policie hledá další oběti

Kriminalisté pátrají po dalších obětech 43letého pachatele a nabádají je, aby se přihlásily na linku 158.

„Na sociálních sítích po celou dobu vystupoval pod různými přezdívkami, například robinson12345, atheny07, robertino99 a jiné. S ženami se scházel většinou u metra Hradčanská, Roztyly, Chodov, Černý Most ve velkých obchodních centrech, ale i mimo Prahu,“ doplnila Kropáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám