Hlavní obsah

Hromadná rvačka dvaceti proti čtyřem v Rumburku, jeden skončil v nemocnici

Právo, ČTK, ape
Rumburk (Děčínsko)

Nad nedělním ránem se v Rumburku strhla hromadná rvačka, do které se zapojilo 24 lidí. Jeden z napadených skončil v nemocnici se zlomeninami. Podle policie dvacetičlenná skupina osob napadla jinou, čtyřčlennou skupinu. Informovala o tom policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Článek

Čtyři napadení se dali na útěk a schovali se v jednom z domů, útočníci ale vyrazili dveře. Incident se stal okolo páté hodiny ranní.

Starosta města Jaroslav Sykáček řekl, že podle svědků tvořili větší skupinu Romové, kteří napadli příslušníky majority. Na místě prý po útočnících zbyl teleskopický obušek.

Policie zatím odmítla údajný rasový podtext komentovat. „Zatím probíhají výslechy svědků, nikdo zatím nebyl obviněn,“ řekla Střelcová.

Na místě zasahovala jako první městská police, která tam část zúčastněných zastihla, poté ale případ předala státní policii. Zaměstnanci městské policie se k incidentu nechtějí vyjadřovat a odkazují právě na státní policisty. "Aktuálně probíhají výslechy poškozených a svědků, takže ten případ nelze příliš komentovat," řekla v 17:00 Střelcová. Z útočníků se prý zatím nikoho zadržet nepodařilo.

"Na ten případ je zřejmě uvalené informační embargo. Ale co mám informaci od městské policie a od majitele objektu, tak se jednalo o 14 až 20 lidí romské národnosti, kteří měli napadnout čtyři až šest příslušníků majority," řekl Sykáček.

Ve Šluknovském výběžku stále roste sociální napětí. Do oblasti se přistěhovala řada sociálně slabých lidí, které místní viní z nárůstu kriminality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám