Hlavní obsah

Policie zveřejnila záběry řidiče ujíždějícího v protisměru Prahou

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dramatická policejní honička proběhla v noci na středu v Praze. Policejní hlídky pronásledovaly ujíždějící ukradený terénní automobil. Šestatřicetiletého Ukrajince za volantem nezastavily ani policejní zátarasy a opakovaná střelba. Jeho jízda skončila kvůli špatnému úsudku: vjel do zarostlého rybníka, o němž si myslel, že jde o louku.

Článek

Policie ve středu zveřejnila záběry pražského kamerového systému, který jízdu řidiče městem zaznamenal.

Kolem čtvrté hodiny ráno si policejní hlídka všimla v Türkově ulici Toyoty Land Cruiser jedoucí bez světel. S majáky a sirénou proto chtěli policisté vůz zastavit, řidič však šlápl na plyn a začal ujíždět.

Najel do protisměru na Jižní spojku. „Další hlídky proto ihned uzavřely nájezdy na tuto silnici. Pronásledující vozidlo se snažilo megafonem auto přimět k zastavení marně, proto museli policisté použít varovné výstřely do vzduchu i na automobil. Vystřelili nejméně desetkrát,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Překonal čtyři policejní zátarasy

Přestože výstřely několikrát vůz zasáhly, řidič dál ujížděl. Překonal přitom hned čtyři policejní zátarasy, při jednom odhodil stojící policejní vůz. V plné rychlosti při úhybném manévru najel na vysoký obrubník a málem se převrátil.

Pronásledování pokračovalo dvacet kilometrů.

Po patnácti minutách jízda řidiče skončila. V ulici V Záhorském v Dolních Počernicích vjel na cyklostezku, ze které chtěl projet loukou. „Byl tam ale zarostlý rybník, do kterého v plné rychlosti vjel a vůz udělal obří vlnu. Policisté si pak pro řidiče do vozu došli,“ popsala zadržení Kropáčová.

Policisté na místě zadrželi 36letého Ukrajince. Vůz byl pravděpodobně čerstvě ukradený, jelikož ještě nebyl v databázi kradených automobilů. „Pravděpodobně byl odcizen v Praze 4, kde bydlí majitel vozu,“ doplnila Kropáčová. Zadržený muž byl po ošetření předveden na policejní služebnu.

Další ujíždějící automobil na obchvatu města

Druhé pronásledování ujíždějícího vozu absolvovali policisté před sedmou hodinou ráno na nové části pražského okruhu. Hlídka policie si všimla vozu renault se čtyřmi lidmi, řidič však začal ujíždět.

„Zastavit se je podařilo před tunelem Lochkov směrem na Plzeň. Policisté zjistili, že se jedná o ukradené vozidlo, celá posádka byla zadržena. U jednoho pasažéra se našla střelná zbraň,“ řekla k druhému případu mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám