Hlavní obsah

Čtyřtunová slonice přimáčkla ve Dvoře Králové ošetřovatele

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové

Nehoda v pavilónu slonů se v pátek ráno stala v ZOO Dvůr Králové nad Labem. Slonice o váze čtyř tun zranila 26letého ošetřovatele, kterého posléze transportoval vrtulník do královéhradecké Fakultní nemocnice.

Článek

„Poslední zprávy z nemocnice mluví naštěstí pouze o pohmožděninách. Zranění si nevyžádala ani hospitalizaci na jednotce intenzivní péče,“ informovala ředitelka královédvorské ZOO Dana Holečková.

Slonice žijící v ZOO prakticky od útlého věku už přes dvacet let muže zranila, když vykonával rutinní práci při každodenním úklidu pavilonu obývaném v kritický okamžik dvojicí slonů.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Slonice ve výběhu ve v Zoo Dvůr Králové

„Obě slonice chováme od jejich dvou let a jde o mírná nekonfliktní zvířata. Sloni sami o sobě nepatří mezi agresivní a útočí pouze v okamžiku bezprostředního ohrožení. K tomu ale nejspíš nedošlo, protože jinak by to dopadlo mnohem hůř. Křehké lidské tělo nemá v porovnání s dospělým slonem šanci. Více ale budeme vědět teprve po vyšetření případu," konstatovala Holečková.

Událost podle zoo nijak neovlivnila provoz pavilonu pro návštěvníky. Slon ve Dvoře Králové naposledy napadl ošetřovatele před deseti lety. Nemocná slonice tehdy 44letého muže zranila natolik, že krátce po převozu do nemocnice zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám