Hlavní obsah

Na Prachaticku havaroval autobus s 33 lidmi

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zadní Zvonková

Osm lidí utrpělo středně těžká zranění při nehodě zájezdového autobusu, k níž došlo v úterý zhruba třicet minut po šestnácté hodině mezi Zadní Zvonkovou a Novou Pecí na Prachaticku. Ve voze cestovalo 33 osob.

Článek

Podle záchranářů se jednalo o zájezd lyžařů. „Šlo především o poranění horních končetin. Na místě zasahovaly posádky z Frymburka, Prachatic a Volar. Pacienti byli transportováni do nemocnic v Prachaticích a Českém Krumlově,“ sdělil Právu ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Marek Slabý.

Řidič autobusu se údajně vyhýbal na úzké silnici protijedoucímu automobilu a na kluzké vozovce sjel do příkopu. „Tam se převrátil na bok,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Štěpánka Valentová.

O události informoval i náš čtenář v rubrice Vaše zprávy z regionu:
Na Lipensku se převrátil autobus plný cestujících

Na místě pracovali i hasiči. „Vyprošťování cestujících nebylo nutné, protože všichni vozidlo opustili sami. Hasiči autobus zajistili proti požáru a úniku pohonných hmot,“ konstatovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Reklama

Výběr článků

Načítám