Hlavní obsah

Nehoda autobusu uzavřela dálnici D8

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na pět hodin byla v sobotu uzavřená dálnice D8 směrem z Teplic na Prahu kvůli nehodě autobusu, který havaroval na 76. kilometru okolo druhé hodiny ranní. Uvedl to operační důstojník dálniční policie s tím, že nic vážného se cestujícím nestalo. Nejhorším zraněním byla zlomená ruka a otřes mozku.

Článek

Český autobus převážející 45 lidí najel do svodidel, prorazil je a skončil mimo vozovku. Podle operačního důstojníka cestoval v autobuse tým sportovů, kteří se vraceli z turnaje v Německu. Cestující byli ve věku do 30 let.

"Došlo tam jen k lehkým zraněním, hlavně oděrkám, nejvážnější zranění mají charakter otřesu mozku a zlomené ruky," řekl policista.

Záchranná služba odvezla do nemocnice v Ústí nad Labem 34 lidí. "Většina z nich přijela jen na pozorování, jejich zranění byla na pohled banální, ale u takovýchto nehod je riziko vnitřního zranění, takže jsme ho museli vyloučit," řekl mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra.

V péči lékařů zůstali jen čtyři zranění, krom zlomené ruky a otřesu mozku se jedná ještě o dvoje pohmoždění krční páteře.

Reklama

Výběr článků

Načítám