Hlavní obsah

Vlak EuroCity zabil v Holešovicích člověka

Novinky, nov,hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nepozornost stála život čtyřiapadesátiletého zaměstnance Správy železniční a dopravní cesty. Při čištění výhybky na nádraží Praha-Holešovice ho ve čtvrtek zachytil vlak EuroCity Jan Jesenius na trase z Budapešti do Hamburku. Svým zraněním podlehl ještě před příjezdem záchranářů.

Článek

Neštěstí se podle Drážní inspekce stalo ve 12:46.

"Srazil se vlak EuroCity Jan Jesenius na trase z Budapešti do Hamburku. Jedná se o pracovníka Správy železniční dopravní cesty,“ řekl Jan Kučera z Drážní inspekce.

„Lékař i posádka rychlé zdravotnické pomoci dorazili na místo události za necelých šest minut od přijetí tísňového volání, 54letý muž však zemřel ještě před jejich příjezdem na následky svých vícečetných vážných poranění,“ řekla mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Později během dne vyšly najevo okolnosti nehody.

„Tři zaměstnanci měli jít čistit výhybky. Jejich vedoucí se šel ještě domluvit do dopravní kanceláře, jak je upozorní, kdyby jel vlak. Oni na něj nepočkali a vydali se na místo. Dva před vlakem ještě stihli uskočit, třetí však už ne a byl vlakem sražen. Na vině je lidský faktor,“ řekl Právu mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám