Hlavní obsah

Za zpoždění může slunce, vysvětlila železniční společnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozpaky u cestujících v málo slunné Anglii vyvolalo vysvětlení železniční společnosti Southeastern, že její vlaky měly zpoždění kvůli oslňujícím slunečním paprskům. Cestující, zvyklí na zpoždění kvůli spadanému listí, sněhu či lijáku, reagovali ale spíše s humorem.

Foto: Profimedia.cz

Vlak společnosti Southeastern. Ilustrační foto

Článek

„Prosíme vás o prominutí, naše vlaky mají zpoždění kvůli rannímu oslňujícímu slunci,“ vzkázala v úterý svým klientům anglická společnost Southeastern.

„Zpožděné vlaky kvůli slunci! Obdivuji vaši kreativitu,“ napsala na Twitteru vzkaz dopravci jedna cestující.

„A jak to dělají v zemích, kde je slunce stále?“ žertovala podle agentury AFP pasažérka Julie Clarkeová. Podle dalšího cestujícího Paula Maylona jde o tu „nejsměšnější výmluvu, jakou si lze představit“.

Oslnění způsobuje, že někteří strojvedoucí nevidí ve zpětném zrcátku před odjezdem z nádraží celou vlakovou soupravu, vysvětlil později mluvčí společnosti. Podle pravidel museli strojvedoucí v takovém případě vždy vystoupit a ověřit si, že už nikdo nenastupuje ani nevystupuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám