Hlavní obsah

Čtyřnohé miláčky i s jejich majiteli převáží speciální autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

V čínském Hongkongu mají majitelé čtyřnohých miláčků možnost využívat speciální autobusovou dopravu. Díky ní tak mají daleko lepší možnost se dostat do místních parků po celém městě. Hongkong totiž nepatří mezi příliš přívětivá města, jako je tomu jinde ve světě. Do většiny dopravních prostředků mají domácí zvířata vstup zakázán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyřnohé miláčky i se svými majiteli převáží speciální autobusVideo: Reuters

 
Článek

Většina pejskařů si nápad speciálních autobusů nemůže vynachválit. V Hongkongu totiž doprava pro psy chyběla. Parků ve městě není příliš mnoho a jsou od sebe vzdáleny desítky kilometrů. Bez auta je tak člověk odkázán prakticky na taxi službu, a ta vyjde hodně draho.

„Hongkong není příliš přátelským městem pro domácí zvířata. Většina lidí tak nemá kromě automobilu jinou možnost svá zvířata převážet. Spousta z nich má proto problém se s nimi kamkoli do města dostat. To je důvod, proč chceme dělat tento autobus, který jsme pojmenovali „Bus 99“, prozradil autor projektu Kamric.

Samotný nápad vznikl přede dvěma lety na sociální síti. V současnosti se konečně zrealizoval. Pejskaři tak mají možnost využít speciální autobus každou neděli. Ten je zaváží například i do největšího psího parku ve městě Penfold Park.

„Vzhledem k tomu, že mám velmi plachého psa, jízda autobusem je pro nás dobrou šancí, jak se setkat s ostatními psy, a najít tak nové kamarády,“ pochvaluje si pětadvacetiletá pejskařka.

„Tam, kde bydlím, nemám prakticky kam se svým psem jít proběhnout. Neexistuje tam žádná větší plocha a jsme rádi, že můžeme dojíždět tímto autobusem,“ dodává jednadvacetiletý student.

Podle statistik z roku 2001 má v Hongkongu psa celkem 166 500 rodin, což představuje 7,1 procenta všech domácností na celém území.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám